Μειωμένη κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας, δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, διάστημα που συνήθως βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Ο βασικός λόγος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών του νομού μας κ. Μπέσιου, που μίλησε στο KarditsaLive.Net, είναι ότι δεν υπάρχουν επισκέπτες, που συνήθως κατέκλυζαν την πόλη μας και η κάθε οικογένεια ψωνίζει μεν τα παραδοσιακά εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι αλλά όχι στις ποσότητες προηγούμενων ετών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μείωση της κίνησης καθρεφτίζεται και στην προσέλευση των επαγγελματιών στα σφαγεία, αφού τα ζώα που σφάζονται είναι κατά πολύ λιγότερα απ’ ότι την ίδια περίοδο το 2019.

Στα κρεοπωλεία πάντως του νομού μας υπάρχει επάρκεια κρεάτων όλων των ειδών και σίγουρα εκείνων που έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Το χοιρινό κρέας και το αρνί είναι αυτά που βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση, με την γαλοπούλα να ακολουθεί, ενώ το παραδοσιακό λουκάνικο δηλώνει παρών σε όλες τις παραγγελίες.

Σε ότι φορά τώρα στις τιμές στο χοιρινό ποικίλουν ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος, αλλά δεν διαφοροποιούνται από τις τιμές που συναντάμε τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Το γουρουνόπουλο γάλακτος πάντως που μπαίνει στο κάδρο λόγω των Χριστουγέννων για όσους θελήσουν να ψήσουν κυμαίνεται μεταξύ 9 και 10 ευρώ το κιλό, ενώ στην ιδία τιμή πωλείται γενικότερα και το αρνί (είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια). Τέλος η τιμή της γαλοπούλας ξεκινά από 8 ευρώ και φθάνει τα 8,5, με τη διαφοροποίηση από κρεοπωλείο σε κρεοπωλείο να είναι μικρή.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ημερών είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών επιλέγουν να παραγγείλουν τηλεφωνικά και να τους παραδοθούν στο σπίτι τα προϊόντα, καθώς όλα τα κρεοπωλεία πλέον παρέχουν την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Π.Κ. marditsaLive.Net