Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία του νομού Καρδίτσας, να εμβολιαστούν, από τα αδιάθετα εμβόλια των κατηγοριών για τις οποίες ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.

Μετά από σχετική εγκύκλιο που έδωσε την συγκεκριμένη δυνατότητα, συγκροτήθηκε μία επιτροπή εμβολιασμών στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διαχειρίζεται τις αιτήσεις τόσο των καθηγητών όσο και των δασκάλων και νηπιαγωγών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν μέχρι σήμερα, Τρίτη, 30 Μαρτίου, το μεσημέρι, αλλά δόθηκε τελικά παράταση δύο ημερών, με την καταληκτική πλέον ημερομηνία να προσδιορίζεται για το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Απριλίου.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν δηλώνουν στην Διεύθυνση του Σχολείου που υπηρετούν και από εκεί η κατάσταση των αιτήσεων αποστέλλεται στις Διευθύνσεις και την επιτροπή εμβολιασμού.

Μετά από ερώτημα που έθεσε το KarditsaLive.Net στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερωθήκαμε πως είχαν ξεπεράσει τις 150 οι αιτήσεις, ενώ από την Δευτεροβάθμια μας πληροφόρησαν ότι ο αριθμός των αιτούντων έφθασε τους 350 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 500 εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην διαδικασία. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι μεθαύριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι κάτω από 60 ετών, με δεδομένο ότι οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 είτε εμβολιάζονται ήδη είτε θα εμβολιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το πόσοι πάντως εξ αυτών θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν θα κριθεί από τον αριθμό των αδιάθετων δόσεων και το βασικό κριτήριο για το ποιοι θα επιλεγούν θα είναι το ηλικιακό. Δηλαδή θα επιλεγούν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Π.Κ. karditsaLive.Net