Μειωμένα κατά 50% ήταν τα συμβάντα που απαίτησαν επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο στο νομό μας.
Αυτό τονίστηκε σε ειδική εκδήλωση-συνέντευξη, που παραχωρήθηκε σήμερα στην έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, από τον Επιχειρησιακό Διοικητή του νομού κ. Σωτήρη Κορέλα, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, που είναι και προϊστάμενος πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Τσιάκο και τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Μουζάκι, Παλαμά και Σοφάδες κ.κ. Φούκα, Σίμο και Νταουτά, αντίστοιχα, παρουσία αρκετών στελεχών του Σώματος που υπηρετούν στην Καρδίτσα.
Ο κ. Κορέλας
Ο κ. Κορέλας μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τόνισε αρχικά ότι η φετινή περίοδος γενικότερα, στιγματίστηκε από την απώλεια 99 συνανθρώπων μας στην ανατολική Αττική, αλλά για το νομό μας ειδικότερα ολοκληρώθηκε με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα είπε ότι συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της πρόληψης και της ενημέρωσης έγινε εφικτό να πέσει ακόμα πιο χαμηλά ο δείκτης έναρξης των πυρκαγιών. Ακολούθως αναφέρθηκε στις δράσεις ενημέρωσης αλλά και στα προληπτικά μέτρα όπως οι συνεχείς περιπολίες στον ορεινό όγκο και περιμετρικά Σοφάδων και Παλαμά, από 8 υδροφόρα οχήματα.
Τα στατιστικά στοιχεία
Ως αποτέλεσμα αυτών, συνέχισε, ήταν να έχουμε 228 συμβάντα σε όλο το νομό, όταν πέρυσι είχαμε 495. Πιο αναλυτικά στην Καρδίτσα είχαμε 54 συμβάντα έναντι 143 πέρυσι, στην περιοχή των Σοφάδων είχαμε 64 έναντι 157, στην περιοχή Παλαμά 54 συμβάντα έναντι 125 και στην περιοχή του Μουζακίου 55 ενώ πέρυσι 70.
Καταλήγοντας ο κ. Κορέλας ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους Διοικητές, τους φορείς και ειδικά τον κ. Τσιάκο λόγω της ιδιότητάς του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και την σημαντική βοήθεια που παρείχε όταν και όπου χρειάστηκε, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, όπως και όλες τις εθελοντικές ομάδες, τονίζοντας, ότι στόχος είναι να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Τσιάκος
Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων τριών Διοικητών, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος πρώτα απ’ όλα ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την καθημερινή τους προσπάθεια και αυταπάρνηση για να επιτελέσουν το καθήκον τους.
Συνεχίζοντας μίλησε για άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική, ενώ αναφέρθηκε και στην ανταπόκριση του κόσμου στα όσα επιβάλλεται να γίνουν για να μειωθούν οι πυρκαγιές.
Κλείνοντας τόνισε ότι με το κλείσιμο της αντιπυρικής περιόδου, ανοίγει αυτή των έκτακτων καιρικών φαινομένων, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Πυροσβεστική θα είναι παρούσα και υπογράμμισε ότι από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας, πέραν της απεριόριστης εκτίμησης θα διατεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

karditsalive.net