Τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί τελικά η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για την πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας» στην πόλη, με την συμμετοχή του εμπορικού κόσμου.

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Περικλής Κορκώτσιος, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθορισθεί αλλά επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος μήνας για να έχουν επιστρέψει τόσο οι αδειούχοι, όσο και οι αγρότες που τώρα ολοκληρώνουν τα ποτίσματα και ορισμένοι θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Σημειώνουμε ότι αρχικά η σκέψη ήταν για τον Αύγουστο, όμως για τους προαναφερόμενους λόγους κρίθηκε ο ερχόμενος μήνας ως καταλληλότερος για το συγκεκριμένο happening, που έχει ως στόχο την τόνωση της αγοράς.

Εν τω μεταξύ βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν την λήξη των θερινών εκπτώσεων που, κατά τον κ. Κορκώτσιο, δεν είχαν την προσδοκώμενη από την αγορά κίνηση. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά η τάση μείωσης του εκπτωτικού τζίρου που παρατηρείται από χρόνο σε χρόνο συνεχίστηκε και φέτος, όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά πανελλαδικά. Και αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΣΕΕ που μιλάνε για μείωση από 15% έως 35% ανά περιοχή. Ο κ. Κορκώτσιος ανέφερε πως πιθανόν να έπαιξε ρόλο και ότι έλειπε αρκετός κόσμος αλλά το βασικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη ρευστότητας.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδας πως η κατάσταση με τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις μπορεί να δώσει ανάσες τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στον εμπορικό κόσμο, δίνοντας την δυνατότητα να αυξηθεί η αγοραστική δυνατότητα και κατ' επέκταση ο τζίρος.

KarditsaLive.Net