Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε τις τελευταίες ημέρες που αναμένεται να αλλάξει τις ενεργειακές, αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Μουζακίου.

Η Δημοτική αρχή ήρθε σε συνεννόηση με την Διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και κανονίστηκε στις 18-20 Αυγούστου 2020 να εγκατασταθούν στο Μουζάκι τα τεχνικά συνεργεία της Εταιρίας και να αρχίσουν τις εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη.

Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν αρχικά από την περιφέρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος και σταδιακά θα προχωρήσουν στο κέντρο του Μουζακίου.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη των εργασιών δρομολόγησε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης (άνευ ανταλλάγματος) δημοτικής έκτασης 4 στρεμμάτων που βρίσκεται εκτός του σχεδίου πόλεως Μουζακίου, σε θέση (έναντι δημοτικών σφαγείων), που αγοράστηκε στις 25/6/2020 από ιδιώτη με σκοπό την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου. Η παραχώρηση έγινε για 30 έτη στην Εταιρεία Διανομής Αερίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε».

Σε δήλωσή του στο KarditsaLive.Net για την πολύ σημαντική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης επισήμανε: «Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας που επιλύει οριστικά το ενεργειακό ζήτημα στον Δήμο μας αφού είναι σε όλους γνωστά τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, τόσο από πλευράς κόστους χρήσης, όσο και αναπτυξιακών προοπτικών που δημιουργούνται για τον τόπο μας.  Επιπλέον προσφέρει ασφάλεια, άνεση, ανεξαρτησία και προπάντων δεν επιβαρύνει το ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιβάλλον της περιοχής μας. Να σημειώσω ότι με τους υπεύθυνους της εταιρίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ειδικά με τον Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα έχουμε συζητήσει όλες τις παραμέτρους της ενεργειακής μετάβασης του Δήμου μας, καθώς επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής μας είναι το δίκτυο φυσικού αερίου να επεκταθεί και στις υπόλοιπες μεγάλες Τοπικές Κοινότητες. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ώστε ο στόχος μας να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Εξάλλου, ο κ. Μπακούρας αντιμετωπίζει το αίτημα θετικά και έχει ήδη δεσμευτεί πως μόλις ολοκληρώσει τον φετινό στρατηγικό σχεδιασμό, η Εταιρία θα εξετάσει τις επεκτάσεις του δικτύου και στις Τ.Κ.. Να επισημάνω ότι για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο μας σημαντική ήταν η συμβολή της προηγούμενης Διοίκησης».

Να υπογραμμίσουμε ότι με το φυσικό αέριο να «ρέει», ο Δήμος Μουζακίου αποκτά πολλά συγκριτικά ενεργειακά πλεονεκτήματα τα οποία θα του προσδώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία ικανή να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή στον βιομηχανικό, εμπορικό η και αγροδιατροφικό τομέα που σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο στη χώρα μας.

Καραγιάννης Φώτης, karditsaLive.Net