Ένα μήνα περίπου πριν τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Καρδίτσας ξεκίνησε τις εργασίες εορταστικού στολισμού της πόλης μέσα σε βαρύ κλίμα βέβαια λόγω της μένουσας πανδημίας του COVID-19 και του lockdown που εφαρμόζεται.

Τεχνικά συνεργεία τοποθέτησαν ήδη διάφορα φωτάκια στην είσοδο της Καρδίτσας, φωτιζόμενα διακοσμητικά σε κολώνες κεντρικών πεζοδρομίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία της όμορφης ατμόσφαιρας με τα εναέρια φωτάκια πάνω από τους πεζόδρομους και δρόμους στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής πλατεία (πεζόδρομοι Τερτίπη, Λάππα, οδοί Υψηλάντου, Ιεζεκιήλ, Μπλατσούκα κ.α.).

Ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσανίτης δήλωσε στο KarditsaLive.Net ότι λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των αυστηρών περιοριστικών- απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν, φέτος τόσο ο στολισμός της Καρδίτσας, όσο και γενικότερα ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα χαρακτηρίζεται από λιτότητα.

Στο πάρκο του Παυσιλύπου δεν θα γίνουν εκδηλώσεις και δρώμενα όπως παλαιότερα, ούτε θα λειτουργήσουν τα γνωστά ξύλινα σπιτάκια του «Μαγεμένου Δάσους», λούνα πάρκ, η παγοδρόμιο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός ανθρώπων.

Ωστόσο, το εορταστικό χρώμα θα είναι έντονο με φωτιστικά σώματα και διάφορα άλλα διακοσμητικά, επιστήλια η και δημιουργίες. Το ίδιο θα γίνει και με τις κεντρικές πλατείες (Ελευθερίας, Δικαστηρίων Πλαστήρα) ώστε να είναι αισθητός στους δημότες ο εορταστικός χαρακτήρας των ημερών.

Ειδικά για την κεντρική πλατεία Ελευθερίας, εκτός από το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο δένδρο που θα είναι δωρεά δημότη από το Καλλιφώνι, τη φάτνη, το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη, τα φωτιστικά (επιστήλια, φωτάκια, σχήματα), εξετάζεται και η προμήθεια μια νέας φωτιζόμενης θεματικής κατασκευής όπως η περσινή μπάλα η οποία σε αυτή την περίπτωση θα τοποθετηθεί σε άλλη πλατεία.

Κλείνοντας ο κ. Σχορετσανίτης εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα σύντομα να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να γιορτάσουμε τα επερχόμενα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2021 χωρίς lockdown.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έχει εγκρίνει ποσό 30.000 Ευρώ για την εορταστική διακόσμηση της Καρδίτσας.

Καραγιάννης Φώτης, karditsaLive.Net