Η επιδημιολογική επιβάρυνση του νομού, που έφερε και σε καθεστώς πολύ αυξημένης επιτήρησης, το Δήμο Καρδίτσας, αποτυπώνεται και στις νοσηλείες από COVID-19 στο νοσοκομείο.

Με βάση την εβδομαδιαία καταγραφή που κάνει το KarditsaLive.Net, σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου, σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη 16 Μαρτίου, έχουμε αύξηση νοσηλειών της τάξης του 51%.

Πιο αναλυτικά πριν από μία εβδομάδα στις δυο απλές κλινικές COVID-19 νοσηλεύονταν 17 άτομα, ενώ στην ΜΕΘ COVID-19, υπήρχαν 6 ασθενείς διασωληνωμένοι και όλες οι κλίνες ήταν καλυμμένες. Σήμερα στις απλές κλινικές ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανέρχεται σε 30, ενώ στην ΜΕΘ υπάρχουν 5 ασθενείς και μία κλίνη κενή.

Όλα τα άτομα που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ είναι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει και αύξηση στην προσέλευση πολιτών με συμπτωματολογία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ασθενήσει με τον συγκεκριμένο ιό.

Θυμίζουμε ότι προς το τέλος του 2020, όταν το νοσοκομείο Καρδίτσας δέχθηκε την μεγάλη πίεση κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος, πλησίασε τους 70 νοσηλευόμενους και τώρα βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση αυτού του αριθμού.

Τρέχουν οι εμβολιασμοί

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς στα πέντε εμβολιαστικά κέντρα του νομού να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες (22/3) είχαν πραγματοποιηθεί 17.177 εμβολιασμοί εκ των οποίων 12.352 αφορούσαν την πρώτη δόση και 4.825 τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Οι αντίστοιχοι αριθμοί σε επίπεδο χώρας είναι 1.469.020 συνολικά, 997.964 με την πρώτη δόση και 471.056 με τη β' δόση.

Π.Κ. karditsaLive.Net