Σε μονοετή αναστολή λειτουργίας τέθηκαν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Καρδίτσας, με βασικότερη αιτία την έλλειψη μαθητικού δυναμικού.

Είναι μία καθιερωμένη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει και σε κατάργησή τους, αν σε βάθος χρόνου συνεχίσουν να βρίσκονται σε αναστολή. Πέρυσι ήταν 13 σχολεία που βρίσκονταν σε αναστολή και ήδη δύο εξ αυτών όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το KarditsaLive.Net, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Λουτροπηγής, καταργήθηκαν.

Φέτος προστέθηκαν άλλα 5 σχολεία που μπαίνουν για πρώτη φορά σε μονοετή αναστολή. Πρόκειται το νηπιαγωγείο Φίλιας, το νηπιαγωγείο Παλαιοκκλησίου, το νηπιαγωγείο Φαναρίου, το δημοτικό Φαναρίου, και το δημοτικό Μακρυχωρίου.

Σε αναστολή λειτουργίας επίσης παραμένουν 27ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 40ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, Νηπιαγωγείο Μακρυχωρίου, Νηπιαγωγείο Καππαδοκικού, Νηπιαγωγείο Ανθοχωρίου, Νηπιαγωγείο Μεσενικόλα, Νηπιαγωγείο Βατσουνιάς, Δημοτικό Σχολείο Ανθοχωρίου,  Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού,  Δημοτικό Σχολείο Μεσενικόλα και  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προηγήθηκαν οι σχετικές προτάσεις όπως προβλέπεται από το νόμο ακολούθησε η δημοσίευση των αναστολών στο ΦΕΚ, μαζί με την υπόλοιπη λίστα των προηγουμένων ετών.

Επίσης, σε αναστολή τίθενται και το δημοτικό με το νηπιαγωγείο Αργυρίου, αλλά εδώ είναι μία διαφορετική περίπτωση, καθώς υπήρχαν μαθητές αλλά έχουν μεταγραφεί σε σχολεία της Ευρυτανίας.

Π.Κ.karditsaLive.Net