Άρχισε σήμερα Πέμπτη (9/7) και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, η υλοποίηση μιας μεγάλης εργολαβίας ύψους 240.000 ευρώ για τον καθαρισμό από χόρτα και κλαδιά δένδρων ολόκληρου του οδικού δικτύου στο Νομό Καρδίτσας.
Όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net o Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, πρόκειται για παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας που αποσκοπούν στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερης ορατότητας και καθαρότητας των δρόμων για την ασφαλή κίνηση των οδηγών με τα οχήματά τους.
Η εργολαβία ήταν απολύτως αναγκαία αφού λόγω της εποχής, αλλά και των πολλών βροχοπτώσεων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο είχε στις πλευρές του πυκνή βλάστηση που περιορίζει την ορατότητα κίνησης των οχημάτων.
Εξάλλου, το επόμενο διάστημα αναμένεται μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας η οποία θα έχει ως συνέπεια την πύκνωση της κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους του Νομού στα πεδινά και στον ορεινό όγκο.
Συνολικά τρία είναι τα τεχνικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες στο οδικό δίκτυο με αρκετούς εργάτες και γερανοφόρα οχήματα για την κοπή κλαδιών δένδρων.
Να σημειωθεί ότι σήμερα πρώτη ημέρα της εργολαβίας, εκτελούνταν εργασίες στους κεντρικούς ενδοπεριφερειακούς άξονες Καρδίτσας - Μουζακίου  και Σοφάδων – Αθηνών.

KarditsaLive.Net (Καραγιάννης Φώτης)