Την έλευση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα εργαστήρια Πληροφορικής και την Διοικητική Υποστήριξη περιμένουν στους πρώτους μήνες του 2020 τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας, όπως και όλης της χώρας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας, έχει ξεκινήσει το 2018, με την καταγραφή των  αναγκών κάθε σχολείου και την προώθηση της σχετικής λίστας από την περιφέρεια στο Υπουργείο.
Ο σχετικός διαγωνισμός, τόνισε, έχει ολοκληρωθεί, έχουν  δημιουργηθεί οι επιτροπές παραλαβής και βρισκόμαστε σε αναμονή του εξοπλισμού που ήταν να παραδοθεί το 2019, αλλά λόγω των εκλογών και των αλλαγών που επέφεραν υπήρξε μία καθυστέρηση και θα παραδοθούν φέτος.
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα ακόμα πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας. Και είναι και αυτό στο στάδιο της ολοκλήρωσης, με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναμένει μηχανήματα προϋπολογισμού 5.000 ευρώ.
Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός για τις πανελλαδικές
Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανούσκας μας ενημέρωσε πως έχει ανανεωθεί όλος ο εξοπλισμός που αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, στα σχολεία που χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα. Συγκεκριμένα ανανεώθηκε και ταυτόχρονα εκσυγχρονίστηκε όλο το σύστημα που χρησιμοποιείται για την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

karditsalive.net