Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πλαστήριος Δρόμος, στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών και για μια ακόμα φορά αποτέλεσε γιορτή του αθλητισμού και σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
Στόχος του Δήμου Καρδίτσας ήταν και είναι η αξιοποίηση του ενδιαφέροντος για άθληση και η ανάδειξη του αθλητισμού ως τρόπος ζωής για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία και ιδιαιτερότητες.
Η μικρή αλλαγή στα τελειώματα της διαδρομής, με τους δρομείς να διασχίζουν τον κεντρικό πεζόδρομο, έχοντας έτσι μεγαλύτερη οπτική επαφή με τον τερματισμό ήταν κάτι διαφορετικό, ενώ η βράβευση σε περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες, για πρώτη φορά, ανά πενταετία σε άνδρες και γυναίκες, έδωσε επιπλέον κίνητρο για τη συμμετοχή δρομέων τόσο Καρδιτσιωτών όσο και από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ο 5ος Πλαστήριος δρόμος ανέδειξε συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης, περηφάνιας, τα οποία μαζί με τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών, μικρών και μεγάλων, γονέων, συγγενών, φίλων, όλων των δρομέων, ανεξαρτήτου ηλικίας από μωρά έως και 86 ετών για τη συμμετοχή και τον τερματισμό τους στα 1000μ.,5000μ και 10000μ.