Άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα φιλοξενήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Πρόκειται για το Temple Rally (Ράλι των Ναών) μια νέα διοργάνωση από την Historic Endurance Rally Association που θα πραγματοποιηθεί από 1-13 Σεπτεμβρίου σε Ελλάδα και Ιταλία με τη συμμετοχή αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν πριν από το 1986, αλλά και vintageant αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1948 και είναι μέλη της συγκεκριμένης ομοσπονδίας.

Ο αριθμός των ιστορικών οχημάτων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι 25 μέχρι στιγμής και αναμένεται να αυξηθούν με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ. Μεταξύ των οχημάτων που συμμετέχουν και τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν και οι Καρδιτσιώτες στις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε σύμφωνα με το πρόγραμμα τα οχήματα θα διέλθουν από τη λίμνη Πλαστήρα είναι μια Aston Martin MK2 1934 (!), μια Jaguar του 1959 και μια Mercedes Benz 190 SL επίσης του 1959.

Η αφετηρία του αγώνα θα είναι ο Παρθενώνας την 1η Σεπτεμβρίου για να ακολουθήσει ένα τριήμερο διαδρομών στην Πελοπόννησο. Στις 4/9 τα οχήματα θα περάσουν από την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου στη Στερεά Ελλάδα όπου τις επόμενες δύο μέρες θα κινηθούν στους ορεινούς δρόμους της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων κάποιων παλαιών διάσημων διαδρομών του Ράλι Ακρόπολις, ενώ στις 5/9 ξεκινώντας από τους Δελφούς θα φτάσουν και στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου έχουν προγραμματιστεί δύο δοκιμές,για να τελειώσουν το ελληνικό σκέλος της περιπέτειάς τους στη σκιά των βράχων των Μετεώρων πριν πάρουν το πλοίο από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

karditsaLive.Net