Γνωστοποιήθηκε από την Π.Ε. Καρδίτσας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου στην Καρδίτσα για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ανωτέρω εορτή καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν.2703/99, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού με σκοπό την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

-Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

-Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:40 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:55 π.μ.

Ομιλία από τον κο Ντενησιώτη Ιωάννη, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας - Μαθηματικό.

-Επιμνημόσυνη δέηση στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο.

-Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους: κ. Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτές, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικών Κομμάτων, λοιπών Οργανώσεων και Συλλόγων που θέλουν να τιμήσουν το συγκεκριμένο εορτασμό.

-Την ημέρα της εορτής θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Χώρα από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

karditsaLive.Net