Πανηγυρικά και με τις ευχές όλων για ακόμα ανοδικότερη πορεία του θεσμού ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια, που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρέλαση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από το άγαλμα του Καραϊσκάκη μέχρι την κεντρική πλατεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου η οποία απέδωσε μερικά μουσικά κομμάτια.

Εν συνεχεία, ερμήνευσε ένα τραγούδι ο Βασίλης Νταράλας και με αυτόν τον μουσικό τρόπο δόθηκε το σύνθημα για την τελετή λήξης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοργάνωσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Τη λήξη κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ο οποίος τόνισε πως «Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, από παραδόσεις, ήθη και έθιμα, ήρθε η ώρα όλα αυτά να τα αποχαιρετήσουμε. Όλοι έχουμε μια πικρή γεύση και δεν θα θέλαμε να τελειώσει. Κρατάμε όμως την αισιοδοξία».

Τη σκυτάλη έλαβαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, το ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Νέας Μάκρης «Ξέσυρτος» που παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Φλώρινα.

Εκτός του Βασίλη Νταράλα, συμμετείχαν επίσης η Κωνσταντίνα Τότσικα στο τραγούδι, ο Μιχάλης Βλαχοδήμος στο κλαρίνο, ο Γιάννης Σερίφης στα κρουστά και ο Δημήτρης Σκότης στο λαούτο.

Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο και αυτές τις όμορφες εικόνες έπεσε η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια η οποία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν τα 31 χορευτικά συγκροτήματα (ελληνικά και ξένα), που συμμετείχαν με παραστάσεις τόσο στην πόλη όσο και σε 14 συνολικά χωριά του Νομού, και οι 1.000 περίπου χορευτές τους που έδωσαν την ψυχή τους επί σκηνής και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει πραγματικά τους λαούς.

Παρουσίασε η Ρίτσα Τσικρίκα.

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Παύλος Βησσαρίου. Σκηνικά: Ευγενική Χορηγία του Θεάτρου Όψεις

ertnews.gr