«10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 ….καλά Χριστούγεννα» ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος  και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος στους εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/12) στην κεντρική πλατεία - με μάσκες και τηρώντας αποστάσεις-,

φωταγωγώντας το Χριστουγεννιάτικο δένδρο που «άστραψε»  με τα 40.000 λαμπιόνια του και το εντυπωσιακό αστέρι του στην κορυφή, όπως και ο ουρανός από τα βεγγαλικά που ακολούθησαν σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των εκδηλώσεων του Δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσιάκος ο Δήμος Καρδίτσας και φέτος, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες πανδημίας δεν επέτρεψαν να υλοποιήσει τα σχέδιά του για ένα εντυπωσιακό διαδραστικό θεματικό πάρκο που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα, έδωσε έμφαση στον στολισμό της πόλης, ο οποίος όπως είπε είναι καλύτερος από ποτέ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός έντονου εορταστικού κλίματος στην πόλη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία όλων των πολιτών αλλά και στην τοπική αγορά την οποία κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν. Ευχαρίστησε επίσης το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας για την συνεργασία τους στην προσπάθεια η Καρδίτσα την περίοδο των εορτών να μην έχει να ζηλέψει τίποτα στο στολισμό και το εορταστικό κλίμα από άλλες μεγαλύτερες πόλεις.

Τις ευχές του προς όλους τους Καρδιτσιώτες για καλά Χριστούγεννα με υγεία που αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό  έδωσε και ο κ. Τιμόθεος εξίροντας τον στολισμό της πόλης

Η τελετή φωταγώγησης πλαισιώθηκε από  χριστουγεννιάτικα και εορταστικά τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου και θεατρικό δρώμενο με τις νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους που φέτος συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου σε συνεργασία με το Θέατρο «Όψεις» και την σκηνοθεσία του κ. Παύλου Βησσαρίου.

Ακολούθησε  επίσκεψη στο Μαγεμένο Δάσος,  το οποίο έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου με τη λογική να μπορεί να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.  Τα νεραϊδόσπιτα, το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο για να στείλουν μικροί και μεγάλοι τα γράμματα τους, η  άμαξα της Σταχτοπούτας και άλλες δημιουργικές κατασκευές συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό που σίγουρα θα προσφέρει όμορφες στιγμές σε όσους το επισκέπτονται. Επίσης κατά τη διάρκεια των γιορτών μέσα στο Μαγεμένο Δάσος θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα καλλιτεχνών. Επίσης μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και σε πολλά ακόμη κεντρικά σημεία.

karditsaLive.Net