Είμαστε πλέον πολύ κοντά στη διενέργεια, από το Υπουργείο Υποδομών, μεγάλου διαγωνισμού ανάθεσης της εκτέλεσης πολύ σημαντικών και αναγκαίων έργων συνολικής αποκατάστασης των καταστροφών του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στο Νομό Καρδίτσας ύψους 147 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα έργα είχαν αναγγελθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, με Υπουργούς, Βουλευτές, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τοπικών αγροτικών και επιχειρηματικών φορέων, στις 30 Ιανουαρίου 2021. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, αυτές τις ημέρες εκδίδεται η υπουργική απόφαση για την εκτέλεση του διαγωνισμού με fast track διαδικασίες που θα αφορά μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Αργιθέας.

Πρόκειται για μια πρόσκληση που θα εκδοθεί και θα καλεί μεγάλες κατασκευαστικές Εταιρείες να καταθέσουν προσφορές για την ανάληψη των εργασιών. Σκοπός του Υπουργείου είναι να προκύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από τον ανταγωνισμό των κατασκευαστών στην προσπάθειά τους να χαρακτηριστούν τελικοί ανάδοχοι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες που αναμένεται να καταθέσουν φάκελο με την προσφορά τους στον διαγωνισμό.

Κατά πάσα πιθανότητα, την άλλη εβδομάδα θα επισκεφθούν το Νομό μας εκπρόσωποι του Υπουργείο Υποδομών όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης για την οριστικοποίηση με λεπτομέρειες του καταλόγου των έργων που θα γίνουν με βάση και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Νομό Καρδίτσας μετά τις καταστροφές του «Ιανού».

Αυτά για τους Δήμους του Νομού Καρδίτσας που ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών υπό την σκέπην του να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστησαν.

Σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης του «Ιανού» που θα εκτελεστούν στους άλλους τρείς Δήμους Παλαμά, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός με τον οποίο μίλησε η ηλεκτρονική εφημερίδα μας, δήλωσε πως αναμένει σύντομα τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση, για να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net