Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και η υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας, αύξησε την ζήτηση του συγκεκριμένου προϊόντος στα φαρμακεία της Καρδίτσας και μαζί με αυτό αυξήθηκε και η ζήτηση των αντισηπτικών.
Για το θέμα ενημέρωσε το KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών ν. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης, τονίζοντας ότι η αύξηση της ζήτησης προσδιορίζεται στις αρχές Αυγούστου όταν και άρχισαν να ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.
Την δεδομένη πάντως στιγμή δεν έχει παρατηρηθεί, τόνισε, κανένα θέμα με έλλειψη των δύο συγκεκριμένων προϊόντων, με τις μάσκες που είναι και το βασικό ζητούμενο να παρουσιάζουν επάρκεια στα ράφια των φαρμακείων του νομού.
Από την πλευρά των φαρμακοποιών γίνεται προσπάθεια προγραμματισμού και προμήθειας των απαράιτητων ποσοτήτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και το επόμενο διάστημα.
Σε ότι αφορά στην τιμή, αυτή κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 0,50 λεπτά ανά μάσκα, όταν τον καιρό της καραντίνας είχε φθάσει και ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου φαρμακοποιών του νομού, η εικόνα που υπάρχει στα φαρμακεία της Καρδίτσας, σχετικά με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από την πλευρά των πελατών, είναι πως υπάρχει συμμόρφωση σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αν και δεν λείπουν και εκείνοι που έχουν μία άρνηση στην χρήση μάσκας.

KarditsaLive.Net