Έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την περιοχή μας το προσεχές Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Κάτι λιγότερο από τρία 24ωρα πριν την εκδήλωση των φαινομένων τα μετεωρολογικά μοντέλα συγκλίνουν προς ιδιαίτερα αυξημένες βροχοπτώσεις (σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα) στην περιοχή μας και κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα. Οι Δήμοι Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα αλλά και Μουζακίου σε ότι αφορά το ορεινό τμήμα που ήδη το προηγούμενο διάστημα έχουν δεχθεί αρκετές βροχοπτώσεις αναμένεται να βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο των φαινομένων και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σημερινά δεδομένα. 

Σημειώνουμε ότι μεγάλα ύψη χιονιού (που θα βοηθήσουν ως ένα σημείο την μεγάλη αύξηση της στάθμης των ποταμών) θα σημειωθούν πάνω από τα 1.300 μέτρα υψόμετρο με τις χιονοπτώσεις να ξεκινούν περίπου από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Λιγότερες βροχές αλλά σημαντικές προβλέπονται και για πεδινά του νομού.

Βροχοπτώσεις αναμένονται επίσης και αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή κατά περιόδους με έμφαση κυρίως τα ορεινά ενώ λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται τις πρώτες ώρες της Παρασκευής πάνω από τα 1.100 μ. περίπου.

KarditsaLive.Net