Για μία περίπου εβδομάδα διήρκησε η δυνατότητα να κλείνονται ραντεβού για την ηλικιακή εβδομάδα 75 και πάνω, που λαμβάνει το σκεύασμα της Pfizer.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης, η πλατφόρμα σταμάτησε να δίνει ραντεβού πρώτα για το εμβολιαστικό του νοσοκομείου Καρδίτσας και λίγο μετά για το εμβολιαστικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Τα δε ραντεβού που κλείστηκαν στο νομό μας τοποθετούνται χρονικά τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο.

Αντίθετα κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις κλείνονται τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 60-64, που εμβολιάζεται στα Κ.Υ. Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου, με το χρονικό εύρος από το ραντεβού μέχρι τον εμβολιασμό να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 ημερών.

Σε ότι αφορά το μέλλον, επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει, μας είπε ο κ. Γαγάτσης. Η φημολογία όμως μιλά, συνέχισε για ένα περίπου δεκαήμερο αναμονής και έλευση ικανού αριθμού εμβολίων τον Μάρτιο, που θα  επιτρέψει και την ομαλοποίηση της διαδικασίας και τον ταχύτερο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Όλα αυτά όμως, κατέληξε, πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη και προς το παρόν μένουμε στο γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή αλλά δεν κλείνονται ραντεβού για όσους είναι 75 ετών και πάνω.

Τέλος, σε ότι αφορά την εξέλιξη του εμβολιασμού στη χώρα να τονίσουμε ότι μέχρι χθες (25/2) έχουν πραγματοποιηθεί 826.370 εμβολιασμοί με 286.331 να είναι για την 2η δόση. Στο ν. Καρδίτσας βρισκόμαστε λίγο κάτω από τους 10.000 εμβολιασμούς (έχουν πραγματοποιηθεί 9.742) με 3.322 να αφορούν τη 2η δόση ενώ εμβολιάζονται κατά μ.ο. πάνω από 400 άτομα καθημερινά.

Π.Κ. karditsaLive.Net