Τον ρόλο του και ως εμβολιαστικό κέντρο ανέλαβε από σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 8 το πρωί, το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ερχόμενο να προστεθεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας που είναι η πρώτη δομή υγείας που ξεκίνησε εμβολιασμούς.

Όπως σας είχε ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, τα δύο αυτά εμβολιαστικά κέντρα ήταν τα μόνα που εμφανίζονταν στην πλατφόρμα που οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ξεκίνησαν να κλείνουν τα ραντεβού, με το Κ.Υ. Παλαμά να δέχεται σήμερα τα πρώτα εξ αυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας την πρωτοβάθμια δομή υγείας επισκέφθηκε στην πρεμιέρα των εμβολιασμών και ο αρμόδιος για τα Κέντρα Υγείας υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Τσαούσης, ενώ ο αριθμός των ραντεβού για την πρώτη ημέρα ξεπέρασε τα 100.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα του νομού θα αρχίσουν να μπαίνουν στην διαδικασία το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ υπάρχει και ένας αριθμός κατοίκων του νομού και συγκεκριμένα από την περιοχή του Μουζακίου, τον οποίο το σύστημα που βγάζει τα ραντεβού τον κατευθύνει στο Κέντρο Υγείας Πύλης (το οποίο επίσης ξεκίνησε σήμερα), με δεδομένο ότι αυτό είναι το κοντινότερο εμβολιαστικό κέντρο με βάση τον τόπο διαμονής τους.  

Ο αριθμός των εμβολιασθέντων

Σε ότι αφορά τώρα στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στους εμβολιασμούς μέχρι χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου, είχαν εμβολιασθεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας 697 άτομα, τα 61 εκ των οποίων χθες.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή ο αριθμός αυτός ήταν 544 και αφορούσε μόνο τους υγειονομικούς καθώς η αρχή για το γενικότερο πληθυσμό έγινε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Με βάση αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι, πάντα μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί και 153 Καρδιτσιώτες άνω των 85 ετών.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες με δεδομένο ότι στην εξίσωση μπαίνει και το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένας μικρός αριθμός κατοίκων του νομού που θα κατευθυνθούν υποχρεωτικά προς το Κ.Υ. Πύλης.

Π.Κ. karditsaLive.Net