Η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπαίνει και στη ζωή των μαθητών των δημοτικών σχολείων καθώς ήδη παρατάθηκε το διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και κρίνεται ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με αυτά.
Η αρχή έγινε με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα τα Λύκεια που πλέον περνούν σταδιακά σε στάδιο σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με την δημιουργία εικονικών τάξεων, σύστημα από το οποίο επωφελούνται βασικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αλλά όχι μόνο.
Το όλο εγχείρημα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ανατεθεί στους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και το KarditsaLive.Net απευθύνθηκε στον συμπολίτη Οργανωτικό Συντονιστή στην περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κ. Βασίλη Κωτούλα.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Κωτούλας από τους διευθυντές των σχολείων σε όλη την Θεσσαλία και φυσικά και στην Καρδίτσα, συγκεντρώνονται τα e-mail των μαθητών και υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς για να μπουν στη διαδικασία απόκτησης κωδικών, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος στο σχολικό δίκτυο και στην πλατφόρμα (κάντε κλικ εδώ για εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).
Από κει και πέρα, συνέχισε οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη μπει σε μία διαδικασία προετοιμασίας, θα υπάρξει σύντομα μία μεγάλη επιμόρφωση προς όλους, την οποία οργανώνουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν να ανεβάζουν υλικό στη σχετική πλατφόρμα.
Εκεί ο μαθητής, εξήγησε, θα μπορεί να βρει υλικό που μπορεί να είναι σε διάφορες μορφές, να θέσει ερωτήματα, να πάρει απαντήσεις και γενικότερα να υπάρχει μία ανατροφοδότηση της επαφής του μαθητή με τον εκπαιδευτικό και το γνωστικό αντικείμενο. Όλα αυτά, σημείωσε, μέχρι να δούμε πως λειτουργεί το σύστημα με την σύγχρονη εκπαίδευση και να διαπιστωθεί αν μπορεί να εφαρμοστεί και στο δημοτικό.
Καταλήγοντας ο κ. Κωτούλας μας ενημέρωσε πως ήδη υπάρχουν σχολεία που ανεβάζουν υλικό και είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό με όλα.

KarditsaLive.Net