Σε κατάργηση του τέλους περισυλλογής ζώων, του γνωστού «σκυλόσημου», αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας, καθώς αυτή είναι η πρόταση που θα εισηγηθεί, στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης, 25 Μαΐου, ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.

Εφόσον η πρόταση συγκεντρώσει την αποδοχή των μελών του Συμβουλίου, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση της ΔΕΥΑΚ για απαλοιφή της χρέωσης από τους λογαριασμούς, καθώς μέσω αυτών καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί οι δημότες.

Θυμίζουμε ότι με την απόφαση 182 του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας είχε αποφασίσει την επιβολή ανταποδοτικού τέλους για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων, το οποίο ορίζεται σε ποσό 0,40 € ανά δίμηνο για την δημοτική κοινότητα Καρδίτσας και 0,40 € ανά τετράμηνο για τις τοπικές κοινότητες, Αγιοπηγής, Αρτεσιανού,  Παλαιοκκλησίου και Ρούσου καθώς και για τη δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας αναθέτοντας την είσπραξή του στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ο κ. Τσιάκος, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, διευκρίνισε πως όλες οι ενέργειες που γίνονταν για την διαχείριση των αδέσποτων, μέσω του ποσού που συγκεντρώνονταν από το τέλος περισυλλογής, θα συνεχίσουν να γίνονται, με τον Δήμο να αναλαμβάνει το κόστος.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου που θα στεγάσει το Διαδημοτικό Καταφύγιο Ζώων, εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν και οι έξι δήμοι του νομού, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι έχουν γίνει βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν ευοδώσει αυτή η προσπάθεια και ξεκινήσει η λειτουργία, ο κάθε Δήμος θα συμμετάσχει με το 2‰ επί του προϋπολογισμού του, με την συνεισφορά των δημοτών. Προς το παρόν πάντως και εφόσον καταργηθεί και το «σκυλόσημο», δεν θα υπάρχει κάποιο είδος χρέωσης σε κανέναν Δήμο.

Π.Κ. karditsaLive.Net