Στο Νομό Καρδίτσας περιοδεύει σήμερα (Σάββατο 12/6) η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, η κ. Αγγελοπούλου το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Π. Νάνος, παρουσία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλών κατοίκων.

Ο ίδιος της μίλησε για τις εκδηλώσεις που υλοποιεί ο Δήμος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλλιγγενεσία, αρχής γενομένης από τον εορτασμό της επετείου ύψωσης της επαναστατικής σημαίας στα Άγραφα, (10 Μαϊου 1821), από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5/5/2021 υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μαζί με το εντυπωσιακό event της πτήσης του αερόστατου με τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου (1.500 m2).

Κατά την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου έγινε αναφορά στην ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι. Επίσης, παρουσιάστηκε το «πρότζεκτ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τη δημιουργία πάρκου ιστορικής μνήμης, το οποίο θα λειτουργήσει ως Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την επωνυμία «Χωρο - χρόνου Άγραφον». Ήδη το έργο έχει εγκριθεί από την «Επιτροπή 2021» και εκκρεμεί η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε τη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι.

Ο Δήμος Μουζακίου είχε ετοιμάσει επίσημη υποδοχή με δημότες που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές του 1821 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο Δήμαρχος κ. Φ. Στάθης με δημοτικούς συμβούλους και αρκετό κόσμο καλωσόρισαν την κ. Αγγελοπούλου με θερμά λόγια και χειροκροτήματα.

Η ίδια κατέθεσε στεφάνι στον έφιππο ανδριάντα του Καρδιτσιώτη Ήρωα και ακολούθησε ξενάγηση στο σπίτι του που ως γνωστόν προορίζεται να μετατραπεί σε ψηφιακό μουσείο με χρηματοδότηση από το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική μελέτη του Δήμου Μουζακίου έλαβε πρόσφατα την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η κ. Αγγελοπούλου συνέχισε την περιοδεία της στην Καρδίτσα συνοδευόμενη από τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας Αθ. Καταρντζή και νυν Διευθυντή του «Ελλάδα 2021» όπου είχε προσκληθεί από τον Δήμο Καρδίτσας και τοπικούς φορείς. Στην υποδοχή της ήταν ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος την ακολούθησαν και στις πρωινές τις επισκέψεις.

Συγκεκριμένα, περπάτησε στο Παυσίλυπο και στην πλατεία Πλαστήρα όπου μάλιστα συναντώντας το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. έκανε rapid test και ακολούθως επισκέφθηκε το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» – Κέντρο Τεκμηρίωσης & Επικοινωνίας Δήμου Καρδίτσας («Μουσείο της Πόλης»), όπου ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη κ. Φ. Λέκκα παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε ακόμη τις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Καραγκούνα», ενώ σε λίγη ώρα θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας με το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο, και θεσμικούς εκπροσώπους όπου θα γίνει ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net