Οι δράσεις που έχουν ετοιμαστεί από την περιφέρεια προκειμένου να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν  την Τετάρτη (15/1) στην Καρδίτσα από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού και στενό συνεργάτη του Κ. Αγοραστού, κ. Γιάννη Μπουτίνα.
Όπως τόνισε ο κ. Μπουτίνας η ενημέρωση αυτή κρίνεται αναγκαία και για να γνωρίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού τον προγραμματισμό και να διαπιστώσουν σε ποιες δράσεις μπορούν να συμμετάσχουν.
Επίσης, υπογράμμισε πως φέτος το πρόγραμμα έγινε με βάση ένα πλάνο του εθνικού παρατηρητηρίου αλλά το 2021 θα προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς κάθε νομού για να συνταχθεί πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφερειακής ενότητας.
Το πρόγραμμα που παρουσίασε έθεσε τρεις βασικους στόχους για το 2020 και συγκεκριμένα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση διανυκτερεύσεων σε παράλια  Λάρισας-Πήλιο, την αύξηση   των  διανυκτερεύσεων σε Μετέωρα –Λίμνη Πλαστήρα   και την ανάπτυξη εναλλακτικών  μορφών τουρισμού σε Όλυμπο – ορεινά Καρδίτσας – ορεινά Τρικάλων.
Τον κ. Μπουτίνα προλόγισε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος, ενώ   στην αίθουσα του ξενοδοχείου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρέστησαν  εκπρόσωπος της εκκλησίας, οι δήμαρχοι Μουζακίου Φάνης Στάθης, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης   Νίκος Καραγιάννης,   ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας   Κώστας Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων  Μανώλης Στεργιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας  Ηλίας Σχορετσανίτης, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι  και πολλοί εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων του νομού.                                        
Μετά το τέλος της παρουσίασης του κ. Μπουτίνα ακολούθησε διάλογος και ερωτήσεις που απάντησε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της περιφέρειας.

karditsalive.net