Σε Αρχιπύραρχο προήχθη ο, μέχρι σήμερα Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελος Φαλάρας, ο οποίος σύμφωνα με τις ετήσιες κρίσεις του Ιανουαρίου που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 21/1, αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Ο κ. Φαλάρας υπηρέτησε την Π.Υ Κατερίνης επί 11 συναπτά έτη, από το 2010 έως το 2015 ως Υποδιοικητής και από το 2015 έως σήμερα ως Διοικητής.

Πρόκειται για έναν από τους πιο μορφωμένους, καταρτισμένους και έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπηρετώντας το πυροσβεστικό σώμα από το 1991 έως σήμερα.

Μεταξύ άλλων έχει βραβευθεί για τη συμμετοχή του στο σεισμό της Αθήνας (1999) ενώ το 2017 βραβεύθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση σοβαρών ορειβατικών ατυχημάτων στον Όλυμπο.

Με την τοποθέτησή του αυτή επιστρέφει ουσιαστικά στην πατρίδα του, τη Θεσσαλία, καθώς κατάγεται από το Προάστιο Καρδίτσας, “το χωριό του Στέφανου Τσιτσιπά”, όπως μας είπε χαρακτηριστικά!

Ελίνα Διαμαντοπούλου - olympusmera.gr