Δύο αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η 5η ΥΠΕ, επιτρέπουν την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ακτινολογικού θαλάμου, στην  μαθητική εστία Μουζακίου, εκεί που στεγάζεται μετά τον "Ιανό" το Κέντρο Υγείας.

Πιο αναλυτικά η πρώτη αφορούσε την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την διαμόρφωση και η μεταγενέστερη την έγκριση της διενέργειας του διαγωνισμού που θα αναδείξει τον ανάδοχο. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 32.240 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το KarditsaLive.Net, επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Τζούνα, η οποία συμμετείχε και στην επιτροπή που αποφάσισε για τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Όπως μας είπε, εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου μήνες και ο θάλαμος θα μπορέσει να στεγάσει το απαραίτητο ακτινολογικό μηχάνημα αρχές Φθινοπώρου.

Το μηχάνημα, μας εξήγησε, είναι το ίδιο που λειτουργούσε στο κατεστραμμένο πλέον Κέντρο Υγείας και για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί πρέπει να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας. Και ανέφερε χαρακτηριστικά την θωράκιση των τοίχων, των κασών και των πορτών για την ακτινοβολία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσω της απόφασης των προδιαγραφών, που θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά ο ανάδοχος που θα προκύψει, διευκρινίζονται και θέματα που αφορούν την δημιουργία χώρου χειριστηρίου και εμφανιστηρίου.

Π.Κ. karditsaLive.Net