Δεν δείχνει ιδιαίτερα πιεσμένο το Νοσοκομείο Καρδίτσας για νοσηλείες ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την COVID-19.
Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net, ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας (νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων) κ. Κώστας Γρηγορίου, χθες, στην Κλινική COVID-19 νοσηλεύονται συνολικά 10 ασθενείς σε σύνολο 16 διαθέσιμων κρεβατιών.
Αυτός ο αριθμός μάλιστα δεν αυξήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γεγονός που αποτελεί, προς το παρόν τουλάχιστον, ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια, μιας και η πανδημία με την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι συνολικά 10 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται και στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υπογραμμίζεται ότι μόνο σε αυτό πλέον λειτουργούν επτά κλίνες ΜΕΘ COVID. Στις δυο από αυτές νοσηλεύονται Καρδιτσιώτες.
Όλοι οι νοσηλευόμενοι τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στα Τρίκαλα, είναι ανεμβολίαστοι.
Σε ότι αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού γενικότερα του ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων του Νοσοκομείου της πόλης μας, ο κ. Γρηγορίου μας ανέφερε ότι στο τέλος Αυγούστου εκπνέει η σχετική προθεσμία που δόθηκε από την κεντρική διοίκηση. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί συνολικά το 75% περίπου.
Αναφορικά με τους γιατρούς μόνο, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πως έχει εμβολιαστεί κοντά στο 95%.
Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς η πτωτική πορεία συνεχίζεται με περίπου 400 την ημέρα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα χθες Πέμπτη (5/8) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 375 εκ των οποίων οι 88 αφορούσαν πρώτη δόση εμβολιασμού. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 107.738 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 52.597 αφορούν ολοκληρωμένους εμβολιασμούς (είτε με δύο δόσεις είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο).

Φώτης Καραγιάννης -  KarditsaLive.Net