Η προσβασιμότητα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα έχει αποκατασταθεί και δεν υπάρχουν άνθρωποί χωρίς την δυνατότητα να μετακινηθούν.
Αυτό τόνισε, μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, καθώς τα συνεργεία έφθασαν και στον Καρβασαρά που ήταν και το τελευταίο σημείο που αντιμετώπιζε σχετικό πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε δοθεί πρόσβαση στο Μέγα Ρέμα.
Από δω και πέρα δρομολογούνται όλες εκείνες οι κινήσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των υποδομών και κυρίως του οδικού δικτύου που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, ειδικά σε γέφυρες και ζημιές από κατολισθήσεις και καταπτώσεις.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Νάνο, ο αριθμός των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές, με βάση τις δηλώσεις που έχουν γίνει, ανέρχονται σε 90, αλλά η αίσθηση είναι πως θα αυξηθεί. Όπως μας εξήγησε στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια ετεροδημοτών, που τώρα που υπάρχει δυνατότητα να τα προσεγγίσουν χωρίς πρόβλημα έρχονται για να τα ελέγξουν. Οπότε και συνεχίζεται η υποβολή των δηλώσεων που λογικά θα ανεβάσει τον αριθμό των πληγέντων.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Νάνος μνημόνευσε την αλληλεγγύη στους κατοίκους του Δήμου, που μεταφράζεται σε αποστολή βοήθειας απ’ όλη την Ελλάδα, την οποία και χαρακτήρισε συγκινητική.

(*) φωτογραφία αρχείου

KarditsaLive.Net