Σε διαφορετικό χώρο, αλλά εντός νοσηλευτικού ιδρύματος, λειτουργεί από την Μεγάλη Τετάρτη, το εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα η εσωτερική μετακόμιση το μετέφερε σε χώρο της Ψυχιατρικής κλινικής, ενώ μέχρι τότε λειτουργούσε στα Εξωτερικά Ιατρεία και συγκεκριμένα σε αυτό της Παιδιατρικής.

Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία καθώς από την προσεχή Τετάρτη, 5 Μαΐου, αναμένεται να λειτουργήσουν οι άλλες τρεις εμβολιαστικές γραμμές και απαιτούνται επιπλέον τετραγωνικά για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός.

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα αφιχθούν στο νομό μας και εμβόλια της Johnson & Johnson και το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει γραμμή που θα τα χρησιμοποιεί στο νοσοκομείο. Κατά το κλείσιμο των ραντεβού θα αναγράφεται ως Νοσοκομείο 2 και θα γίνεται κατανοητό και από το γεγονός ότι ο εμβολιασμός θα είναι σε μία και μόνο δόση.

Εν τω μεταξύ, πάντως, στο νοσοκομείο χρησιμοποιούνται μόνο εμβόλια της Pfizer, όπως και στο Κ.Υ. Παλαμά. Και Pfizer (από 5/5/2021) και AstraZeneca χρησιμοποιεί το Κ.Υ. Σοφάδων, και μόνο AstraZeneca τα Κ.Υ. Καρδίτσας και Μουζακίου.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η μείωση των νοσηλευόμενων με COVID-19 στο νοσοκομείο, που ουσιαστικά «έκλεισε» την μία από τις τρεις κλινικές που χρησιμοποιούνταν ως COVID-19, απελευθέρωσε προσωπικό, που μπορεί να ενισχύσει τις εμβολιαστικές γραμμές.

Π.Κ. karditsaLive.Net