Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας με την ονομασία "Διομήδης" και η Ανατολική Αργιθέα συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτροδοτείται με γεννήτριες.

Περιγράφοντας στο KarditsaLive.Net, την σημερινή εικόνα, ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, μας ανέφερε ότι ρεύμα από το δίκτυο φθάνει στο Βλάσι και στο μισό Πετρίλο. Στο υπόλοιπο Πετρίλο, στο Πετροχώρι, στα Κουμπουριανά και στο Φουντωτό, λειτουργούν ατομικές γεννήτριες στα κτίσματα που κατοικούνται, ενώ στο Λεοντίτο έχει τοποθετηθεί κεντρική γεννήτρια και από αυτή ηλεκτροδοτείται όλος ο οικισμός.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ιδανική. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, ανέφερε ο κ. Στεργίου. Οι ατομικές γεννήτριες δεν είναι δυνατόν να λειτουργού επί 24ωρου βάσεως, ως απόρροια της μη επαρκούς παροχής ρεύματος έχουμε περιορισμό της δυνατότητας χρήσης τηλεφώνου, ενώ και ο θόρυβος δεν είναι αμελητέο πρόβλημα. Παράλληλα υπάρχουν σπίτια που είναι άδεια αυτή την εποχή, αλλά και καταστήματα που δεν λειτουργούν. Είναι πολύ πιθανό να έχουν υποστεί ζημιές ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και να καταστράφηκαν προμήθειες σε καταψύκτες.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Στεργίου, με τον ΔΕΔΔΗΕ και κάνουμε ότι είναι δυνατόν από την πλευρά μας για να υπάρξει οριστική λύση. Έχουμε κάνει αιτήματα και εγγράφως, οι δρόμοι είναι καθαροί για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα συνεργεία και μέρα παρά μέρα ανεβάζουμε καύσιμα για τις γεννήτριες. Ότι μας ζητήθηκε έχει γίνει και περιμένουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας για το τι ενημέρωση υπάρχει από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε πως έγινε μία προσπάθεια μελέτης για υπογειοποίηση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και πως θα ξεκινήσει προσπάθεια αποκατάστασης του παλιού δικτύου. Μας είπαν, τόνισε, πως αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα ανέβουν συνεργεία για να δουλέψουν. Ας ελπίσουμε ότι θα προλάβουν γιατί το Σάββατο έρχεται νέο κύμα που χωρίς να φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη ένταση, μπορεί να επιφέρει επιπλέον καθυστερήσεις.

Π.Κ. karditsaLive.Net