Η φημολογία για το εμβόλιο της AstraZeneca δεν άφησε ανεπηρέαστα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καρδίτσας που το χρησιμοποιούν και συγκεκριμένα τα Κ.Υ. Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου.

Έτσι στο ξεκίνημα της εβδομάδας και ειδικά την Τρίτη και Τετάρτη 16 και 17 Μαρτίου, αλλά και την Πέμπτη 18, παρατηρήθηκαν ακυρώσεις εμβολιασμών με τις περισσότερες εξ αυτών να καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας.

Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στο σύνολο των εμβολιασθέντων, που ήταν μειωμένο αυτό το διάστημα, σε σχέση με ανάλογα προηγούμενα για την περιοχή μας. Θυμίζουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες με το συγκεκριμένο σκεύασμα εμβολιάζονται και μεγαλύτερες ηλικίες.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τους Διευθυντές των τριών Κέντρων Υγείας προκειμένου να καταγράψουμε την κατάσταση. Σε ότι αφορά στο Κ.Υ. Καρδίτσας ο κ. Μαϊδώνης μας είπε πως ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη υπήρξε μία σαφής μείωση προσέλευσης, που την προσδιόρισε στο 20%. Με ανάλογη εικόνα, πρόσθεσε, ξεκίνησε και η Πέμπτη, αλλά από το απόγευμα και μετά άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Πιθανόν, τόνισε, να έπαιξαν ρόλο και οι διαβεβαιώσεις της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, του υπουργείου, αλλά και μετέπειτα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αλλά πλέον είναι φανερό πως οι ακυρώσεις μειώνονται. Ευελπιστούμε, κατέληξε, πως πολύ σύντομα θα επανέρθουμε στους αρχικούς ρυθμούς.

Στα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα υπήρξαν μεν ακυρώσεις αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό.

Ο κ. Χατζής για το κέντρο Υγείας Σοφάδων, ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως ναι μεν είχαμε κάποιες ακυρώσεις αλλά λίγες σε αριθμό, ενώ μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν και περιστατικά ανθρώπων που παρουσίασαν κάποια προβλήματα υγείας, όπως γαστρεντερίτιδα ή πυρετό και δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν. Γενικότερα σημείωσε ότι δεν υπήρξε μεγάλη επιρροή στην διαδικασία εμβολιασμού.

Τέλος η κ. Τζούνα για το Κ.Υ. Μουζακίου μίλησε για πολύ μικρό αριθμό ακυρώσεων και για εμβολιαστική διαδικασία που συνεχίζεται κανονικά και χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να προσέρχεται στα ραντεβού.

Στα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα (νοσοκομείο και Κ.Υ. Παλαμά) η ροή ήταν φυσιολογική και συμβάδιζε με τον καθημερινό μέσο όρο.

Π.Κ.