Μήνυμα αντίστασης μέσα από τον πολιτισμό στέλνει καθημερινά η Καρδίτσα, με τα 54α Καραϊσκάκεια να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η κορυφαία αυτή Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού, που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία, ενώ η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το χορευτικό «Municipal Folk Ensemble «ZAGORE» από τη Βουλγαρία που αποτελεί ένα από τα πιο επιφανή επαγγελματικά σωματεία του Δήμου της Στάρα Ζαγόρα και σύμβολο των γηγενών βουλγαρικών ριζών και της δημιουργικής δύναμης.

Το πιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν και τα τοπικά χορευτικά και πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού με χορούς Καππαδοκικούς, ο Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος» που παρουσίασε Δυτική Θράκη, ο Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι» που χόρεψε Μέγαρα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης με Καραγκούνικα.

Στους υπόλοιπους Δήμους, στο Λεοντάρι εμφανίστηκε το συγκρότημα «Folk Ensemble VDOKHNOVENIE» από το Καζακστάν και στο Καππαδοκικό τα συγκροτήματα «Dance Group TRIM THE VELVET» από την Ιρλανδία και «Ballet Folklorico TOPILTZIN» από το Μεξικό.

Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά βραδιά της διοργάνωσης και πραγματικά η «καρδιά» της παράδοσης και του πολιτισμού «χτυπά» στην Καρδίτσα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ΄΄ραντεβού΄΄ με το κοινό δίνεται καθημερινά στις 21:00.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Απευθείας αναμετάδοση μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

ertnews.gr