Στην προμήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών ποδηλάτων και σχετικού εξοπλισμού, για τις ανάγκες υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «SURF» (Sustainable Urban Freight)» έναντι ποσού 5.150,95 € (με Φ.Π.Α. 24%) προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος η  σχετική προμήθεια  ανατέθηκε στην επιχείρηση «Ηλίας Ι. Ράπτης» που κατέθεσε την παραπάνω  προσφορά σε πρόσκληση που είχε δημοσιεύσει ο Δήμος. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και ο σχετικός εξοπλισμός θα παραδοθούν μέσα στις επόμενες 15ημέρες.

Ειδικότερα ο Δήμος Καρδίτσας θα παραλάβει:

τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης για τις ανάγκες μετακίνησης και παράδοσης προϊόντων, των υπαλλήλων των επιλεγμένων καταστημάτων

οκτώ κράνη προστασίας για τους ποδηλάτες

τέσσερις κλειδαριές σκελετού

πέντε κάμερες με τη βάση στήριξης, για τα κράνη

Η συγκεκριμένη προμήθεια, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “SURF Sustainable URban Freight (Βιώσιμες Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές)” που υλοποιείται από το POLIS Network (for European Cities and Regions for Transport Innovation) σε συνεργασία με το Environmental Defense Fund Europe (EDF Europe), απαιτείται για τις παραδόσεις (delivery) των προϊόντων των καφετεριών και άλλων καταστημάτων του κέντρου της πόλης της Καρδίτσας, που επιλέγηκαν για να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό αυτό έργο. Στόχος του έργου είναι η  μείωση των εκπομπών ρύπων με τη χρήση βιώσιμων αστικών μεταφορών και την ανάπτυξη οράματος και στρατηγικής προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μοιραστούν σε διάφορα καταστήματα του κέντρου της Καρδίτσας για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των προϊόντων τους. Μάλιστα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είχε πραγματοποιηθεί επίδειξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων σε καταστηματάρχες της πόλης (σχετική φώτο αρχείου), οι οποίοι είχαν εκφραστεί με θετικά σχόλια για την προοπτική χρήσης τους στις καθημερινές μεταφορές των προϊόντων τους.

Η χρηματοδότηση  προέρχεται  από το POLIS Network (for European Cities and Regions for Transport Innovation).

 Κ.Κ.karditsaLive.Net