Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στα σχολεία του νομού Καρδίτσας, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουν καταγραφεί 177 κρούσματα COVID-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πριν περάσουμε στα συνολικά στοιχεία θα πρέπει να πούμε πως με βάση το εβδομαδιαίο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο ήταν κατά 14 κρούσματα στην δευτεροβάθμια (όλα σε μαθητές) και κατά 9 κρούσματα στην Πρωτοβάθμια, τα 5 σε μαθητές και τα 4 σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Από κει και πέρα ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά και μέχρι την 12η Οκτωβρίου είχαμε 135 κρούσματα. Από αυτά τα 125 αφορούν παιδιά γυμνασίου και Λυκείου, τα 8 εκπαιδευτικούς και τα 2 λοιπό προσωπικό. Κατανέμονται, δε, σε 117 τμήματα.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 42. Τα παιδιά που επιβεβαιώθηκε η νόσησή τους είναι 34 και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι 8. Τα τμήματα που συνδέθηκαν με κρούσμα είναι 37. Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως ο αριθμός των τμημάτων συμπεριλαμβάνει και το σύνολο αυτών που διδάσκει ένας εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Π.Κ.karditsaLive.Net