Σημαντική συμμετοχή, ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος, υπάρχει στο νομό Καρδίτσας σε ότι αφορά στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή εξοπλισμού που θα εξασφαλίζει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα.
Ως γνωστόν με κυβερνητική απόφαση που πάρθηκε εδώ και 10 μήνες περίπου γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν από τον τηλεοπτικό χάρτη οι λεγόμενες «λευκές περιοχές», εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα. Οι οποίες δεν είναι λίγες καθώς υπολογίζονται σε 3.500 σε όλη την επικράτεια, με 164.000 νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις που θα εγκριθούν θα διασφαλίσουν στους υποβάλλοντες κουπόνι, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για προμήθεια δορυφορικού πιάτου και αποκωδικοποιητή.
Οι αιτήσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται στα ΚΕΠ των Δήμων που έχουν τέτοιες περιοχές με καταληκτική ημερομηνία την 19η Αυγούστου, ενώ αρχικά ήταν η 19η Μαρτίου αλλά δόθηκε παράταση.
Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τα ΚΕΠ των Δήμων του νομού, καθώς όλοι έχουν λευκές περιοχές, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ορεινό όγκο, όπως ο Δήμος Παλαμά, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο Βλοχό.
Από την συλλογή των στοιχείων προκύπτει ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι 10 Ιουλίου ανέρχονται στις 1.391, με περισσότερες από τις μισές εξ αυτών να αφορούν στον Δήμο Αργιθέας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.
Πιο αναλυτικά στον Δήμο Αργιθέας έχουν υποβληθεί 776 αιτήσεις. Ακολουθεί ο Δήμος Καρδίτσας και συγκεκριμένα οι ορεινές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου, όπου έχουμε την υποβολή 392 αιτήσεων. Τρίτος στη σειρά είναι ο Δήμος Παλαμά όπου έχουν υποβληθεί 120 αιτήσεις, όλες από το Βλοχό. Στο ΚΕΠ του Δήμου Μουζακίου έχουν υποβληθεί 59 αιτήσεις και στο ΚΕΠ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα 25. Οι τελευταίες κυρίως από Μπελοκομίτη και Καρίτσα. Τέλος στο Δήμο Σοφάδων υπεβλήθησαν 19 αιτήσεις όλες προερχόμενες από τις Δημοτικές Ενότητες Ταμασίου και Μενελαΐδος.
Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων στους Δήμους του νομού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος της προθεσμίας, καθώς στις ορεινές περιοχές που κυρίως έχουν το πρόβλημα ανεβαίνουν το καλοκαίρι αρκετοί επιπλέον κάτοικοι και στα ΚΕΠ αναμένουν αύξηση της κίνησης.

KarditsaLive.Net