Φθάνουν και ξεπερνούν, ανάλογα την ημέρα, τα 1.000 τα ραντεβού για εμβολιασμό, στα 5 εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καρδίτσας την εβδομάδα που διανύουμε, με την τάση να δείχνει ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη "ζήτηση".

Σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και οι κατ' οίκον εμβολιασμοί, που γίνονται σε ανθρώπους με αδυναμία μετακίνησης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Δεν είναι πολλοί αλλά σίγουρα γίνονται 50 εβδομαδιαίως σε επίπεδο νομού.

Η εικόνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την γενικότερη τάση αύξησης των εμβολιασμών πανελλαδικά, που "υποχρέωσε" την πολιτεία να θέσει εντός πλατφόρμας και τις Κυριακές του Δεκεμβρίου. Με εξαίρεση την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ενώ εντός προγράμματος εμβολιασμών είναι η πρώτη Κυριακή του νέου έτους, στις 2 Ιανουαρίου. Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που τυγχάνουν Παρασκευή, τα εμβολιαστικά κέντρα θα ολοκληρώσουν την εργασία τους στις 6 το απόγευμα.

Το KarditsaLive.Net, επικοινώνησε με τα 5 κέντρα Υγείας του νομού, απ' όπου και ενημερωθήκαμε για τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα το διάστημα που διανύουμε. Πιο αναλυτικά στο νοσοκομείο Καρδίτσας για σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένοι 482 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 449 με το σκεύασμα της Pfizer και 33 με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά ο μέσος ημερήσιος αριθμός εμβολίων είναι μεταξύ 250 και 260. Στα άλλα τρία Κέντρα Υγείας (Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου, έχουμε σίγουρα 100 εμβολιασμούς σε κάθε ένα εξ αυτών, αλλά όλα δείχνουν ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα αυξηθούν τα ραντεβού.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 60% με 65% περίπου των εμβολιασμών είναι αναμνηστικές δόσεις, ένα 5% αφορά σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς ενώ το 30 με 35% είναι πρώτες δόσεις, που έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τον τελευταίο μήνα.

Π.Κ.karditsaLive.Net