«Γιατί είναι απορίας άξιο» το ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει, διερωτάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και υποψήφιος περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν ιδιαίτερα τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπό του και μετά τις κακοκαιρίες που σφυροκόπησαν τη Θεσσαλία, ο ίδιος ρωτάει: «Γιατί είναι απορίας άξιο αυτό;» και προσθέτει πως «αυτό που έγινε στη Θεσσαλία είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Είναι μια θεομηνία θηριώδης, που δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (...). Ναι, υπάρχουν ζημιές, θλίψη, πόνος. Η περιφέρεια έκανε αυτό που μπορούσε».

«Κατηγορούμαστε επειδή είχαμε κάνει έργα»

Έπειτα, είπε πως «η αντιπολίτευση λέει μια σωρεία ψεμάτων και βάζει θέματα που δεν άπτονται τις αρμοδιότητες της περιφέρειας Θεσσαλίας» και συμπλήρωσε ότι «εγώ δεν μίλησα όλον αυτόν τον καιρό, γιατί ήμουν δίπλα στον κόσμο (...). Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες, ήμασταν και είμαστε εκεί».

«Πηγαίνουμε παντού και κατηγορούμαστε επειδή είχαμε κάνει έργα που ήταν για την προστασία των νερών; Ο κόσμος είναι θυμωμένος και δικαιολογημένα. Διαμαρτύρεται για αυτό που είχε και έχασε, όχι για αυτό που δεν είχε ποτέ», είπε.

Σε ερώτηση αν σκέφτηκε να μην κατέβει στις εκλογές, είπε πως «όχι, ποτέ».

Τι λέει για τα 100 εκατ. στην περιφέρεια

Για την κατηγορία πως ενώ δόθηκαν πάνω από 100 εκατ. στην περιφέρεια, τα μισά έγιναν έργα οδοποιίας, ο κ. Αγοραστός είπε πως «δεν άκουσα τίποτα από εσωτερική συζήτηση μέσα στη ΝΔ γιατί εγώ ήμουν προσηλωμένος από την πρώτη στιγμή -και μέχρι και σήμερα είμαι- στον κόσμο, στο να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε. Ο κ. Κουρέτας είναι περιφερειακός σύμβουλος και ψήφιζε όλα τα έργα τα οποία έρχονται.

Τα έργα έρχονται με ονοματεπώνυμο, έρχονται ε συγκεκριμένη υπογραφή. Όταν ένα έργο έρχεται για να γίνει, αντιπλημμυρικό δηλαδή για καθαρισμό ποταμού ή για ενίσχυση αναχωμάτων, είναι συγκεκριμένο. Έτσι εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έτσι περνάει στο περιφερειακό συμβούλιο, έτσι περνάει στην οικονομική επιτροπή, έτσι προκηρύσσεται το έργο, έτσι περνάει από το ελεγκτικό συνέδριο και τον επίτροπο, έτσι περνάει και κρίνεται από την αποκεντρωμένη, έτσι περνάει από την τράπεζα της Ελλάδας και πληρώνεται. Δεν υπάρχει αλλαγή και εμείς από το 2019 και μετά έχουμε κάνει 164 προϋπολογισμούς».

«Αν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση, τα αντιπλημμυρικά έργα κατατάσσονται σε τρία επίπεδα. Πρώτο είναι το επίπεδο των εθνικών έργων, υπάρχουν και μικρά έργα που κάνουν οι περιφέρειες και υπάρχουν και έργα που κάνουν οι δήμοι», είπε ο Κώστας Αγοραστός στο τέλος.

ethnos.gr