Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε εκ νέου χθες, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο 47χρονος οδηγός φορτηγού για τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονης ποδηλάτισσας στην οδό Βόλου, πριν από πέντε χρόνια.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 9.25′ το πρωί της 7ης Μαρτίου 2018, στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης με την οδό Βόλου, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο 47χρονος Λαρισαίος στην προσπάθειά του να στρίψει δεξιά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη παρέσυρε την 29χρονη Πωλίνα Σπ. Τσαπακίδου, η οποία έχασε τη ζωή της ακαριαία, ενώ προσπαθούσε με το ποδήλατό της να διασχίσει την Παλαιά Εθνική, κατευθυνόμενη προς το κέντρο της Λάρισας.

Όπως και πρωτόδικα, έτσι και χθες, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έκρινε ένοχο τον οδηγό του φορτηγού, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 57χρονη μητέρα της 29χρονης, καταγόμενη από τη Νάουσα, καταθέτοντας χθες ξέσπασε με λυγμούς, εκτιμώντας πως δεν ήταν αυστηρή, αλλά μικρή η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο στο πρώτο δικαστήριο, λέγοντας ότι «δεν θα ξαναδώ το παιδί μου, ένα παιδί 29 ετών και του έβαλαν φυλακή 8 μήνες; Αν σκότωναν ένα σκυλί δεν θα καταδικαζόταν μόνο με 8 μήνες…».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)