Το βασικότερο αξεσουάρ του ανδρικού αλλά και του γυναικείου χεριού είναι το ρολόι. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ με διπλή χρήση αφού λειτουργεί και σαν χρονομετρητής ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα όμορφο κόσμημα. 

Η πλειοψηφία του κόσμου φοράει το ρολόι στο αριστερό χέρι. Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο άτυπος κανόνας και πώς καθιερώθηκε η συνήθεια του αριστερού χεριού; Πολλοί από εσάς θα το έχετε αναρωτηθεί. Εάν παρατηρήσει κανείς ταινίες παλιότερων εποχών, θα δει πως τα ρολόγια ήταν ένα αξεσουάρ τσέπης. Οι άνδρες είχαν σε μια τσέπη του σακακιού τους ένα μικρό ρολόι περασμένο συνήθως με αλυσίδα για να μην τους φύγει.

Με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθιερώθηκε μια νέα μόδα στους άνδρες: Προκειμένου να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα στη μάχη και να κουβαλούν τον εξοπλισμό τους, δόθηκαν στους στρατιώτες ρολόγια χειρός στρατιωτικού τύπου ή προσάρμοζαν τα δικά τους ρολόγια τσέπης στον καρπό τους! Μάλιστα οι πιλότοι ήταν από τους πρώτους άνδρες που φόρεσαν ρολόι στο αριστερό τους χέρι για να μπορούν να βλέπουν τον χρόνο την ώρα της πτήσης, αφού το δεξί τους χέρι ήταν απασχολημένο στα χειριστήρια και τον πίνακα ελέγχου του αεροπλάνου.

Το δεξί είναι το «καλό» χέρι για το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είναι παράξενο λοιπόν αν σκεφτεί κανείς πως αφού εργάζεται χρησιμοποιώντας κυρίως το δεξί χέρι, τότε είναι πιο εύκολο να δει την ώρα στο αριστερό του χέρι που είναι πιο ελεύθερο. Σε αυτήν την περίπτωση το ρολόι είναι και πιο ασφαλές, καθώς βρίσκεται πάνω στο χέρι που κινείται λιγότερο με αποτέλεσμα να μην το χτυπήσουμε πάνω στις δραστηριότητές μας.

Αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω, θα καταλάβει πως τελικά πρόκειται για ένα εθιμοτυπικό που βασίζεται στην πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού χεριού. Οπότε στην  περίπτωση των αριστερόχειρων ανθρώπων, πιο βολικό θα είναι να φορέσουν το ρολόι στο δεξί τους χέρι!

Που θα βρεις αγαπημένα επώνυμα ρολόγια  

Είτε στο δεξί είτε στο αριστερό, το σίγουρο είναι πάντως πως το ρολόι είναι ένα πολύ κομψό αξεσουάρ τόσο στο ανδρικό και στο γυναικείο χέρι! Ένας «σύμμαχος» στην καθημερινή μας σχέση με τον χρόνο!

Όπως ακριβώς το Kosmima24 είναι ο δικό σας «σύμμαχος» όταν αναζητάτε επώνυμα ρολόγια ανδρικά και ρολόγια γυναικεία σε προσιτές τιμές! Γνωρίστε τώρα την κορυφαία online συλλογή του kosmima24.gr με ρολόγια από κορυφαία brands και βρείτε το επόμενο ρολόι που θα συνοδεύει τις εμφανίσεις. Εξαιρετικές επιλογές για δώρο σε κορυφαίες προσφορές που μόνο το Kosmima24 μπορεί να χαρίσει!

 

Αποκτήστε τώρα το αγαπημένο σας επώνυμο ρολόι από το kosmima24.gr, συνοδευόμενο από διετή εγγύηση από την εκάστοτε επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος! Τικ τακ, πέρασε η ώρα, μήπως να κάνεις τώρα το κλικ;