Οι οδηγοί που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα ή δεν περνούν τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, απειλούνται με πολύ τσουχτερά πρόστιμα, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές και τα ψηφιακά συστήματα που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα!

Συγκεκριμένα, νέες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως η myAuto και η AuditCar που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.) θα «βλέπουν» σε πραγματικό χρόνο τα οχήματα και την κατάσταση ασφάλισης και τεχνικού ελέγχου τους.

Σε μία εποχή που τα έσοδα είναι σημαντικά μειωμένα και η οικονομική ανασφάλεια γενική, ένα ανεπιθύμητο πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και χρηματική ποινή 3000€ και φυλάκιση 1 έτος για ανασφάλιστους οδηγούς, είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, οπότε δείτε πώς να το αποφύγετε!

Μία νέα ψηφιακή εποχή

Με τις ψηφιακές πλατφόρμες τα όργανα ελέγχου οχημάτων έχουν άμεση πρόσβαση στις παρακάτω πληροφορίες:

τύπο και μοντέλο του οχήματος

ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας

ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας

ενεργή περίοδο της ασφάλισης

ιστορικό KTEO σε Ελλάδα ή εξωτερικό

θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία

τεχνικό έλεγχο του οχήματος

Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Κοινή πρακτική

Δυστυχώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το 10% αυτών που κυκλοφορούν, κάνοντας λόγο για πάνω από 650.000 ανασφάλιστα οχήματα σε κυκλοφορία. Τώρα που η επιστροφή στην καθημερινότητα ξεκινάει σιγά σιγά, θα επανέλθει και η μεγάλη αύξηση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και πιθανά να επιφέρει αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, οπότε είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για κάθε περίπτωση.

Πώς να γλυτώσετε το πρόστιμο

Η απάντηση είναι απλή: Ασφαλιστείτε! Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα σας κοστίσει και μία περιουσία! Τα ασφαλιστικά γραφεία διαθέτουν μοναδικές επιλογές για κάθε βαλάντιο και έχουν την εμπειρία και την εξειδίκευση να σας προτείνουν πώς να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας, ώστε να είναι πλήρως προστατευμένο σε κάθε περίπτωση, χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα theloasfaleia.gr και βρείτε τις πιο συμφέρουσες προτάσεις για να ασφαλίσετε αποτελεσματικά το όχημά σας.