1.Τα εντελώς απαραίτητα αξεσουάρ για ένα μάθημα γιόγκα ξεκινούν από το στρωματάκι γιόγκα για την πρακτική μας. Το περίφημο yogamat δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον σχεδόν «ιερό» προσωπικό μας χώρο πάνω στον οποίο θα ασκηθούμε στην πρακτική μας και θα βιώσουμε τη βαθύτερη σύνδεση με το σώμα, την ψυχή μας και ό,τι μας περιβάλλει. Γι αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά το στρώμα γιόγκα που θα φιλοξενήσει αυτή τη βαθιά όμορφη εμπειρία.


Ανάλογα με τον τύπο και το χώρο της πρακτικής και ανάλογα με το επίπεδο της πρακτικής μας θα χρειαστούμε στρώμα διαφορετικού πάχους (ελάχιστο προτείνεται 4mm), μήκους-πλάτους (το στάνταρ μεγεθος 180 εκ. συνήθως καλύπτει όλες τις ανάγκες). Υπάρχουν στρώματα με περισσότερο ή λιγότερο γκριπ (πρόσφυση) και οικολογικά και ειδικών υλικών. Τελος, ως προς το χρώμα και το σχέδιο αυτής της μοναδικής βάσης μας για τη γιόγκα στο yogashop.gr μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία και να διαλέξει ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους από στρώματα υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένων καυτασκευαστών. Ένας αρχάριος μπορεί να διαλέξει ένα στρώμα σαν το MandukaeKOLite | mat 4mm (€64.90) ή το YogamattersStickyYogaMat 4.5mm (€22). Ένας προχωρημένος κάποια στιγμή θα αποκτήσει σίγουρα ένα MandukaPRO (€93.94) ή PROlite (€68.94)
 

2. Η τσάντα για να μεταφέρουμε το στρώμα μας, μια πετσέτα και ότι άλλο χρειαζόμαστε (κλειδιά – πορτοφόλι – κινητό κλπ.) ή ο ιμάντας που θα κρατήσει το στρώμα μας κατά τη μεταφορά είναι το δεύτερο απαραίτητο στοιχείο που χρειαζόμαστε. Οι τσάντες γιόγκα εκτός από πρακτικές είναι και πολύ καλοσχεδιασμένες, καλαίσθητες και στυλάτες, ενώ είναι φτιαγμένες από οικολογικά υλικά και μες τσέπες. Για παράδειγμα η Υoga-MadPatternedYogaMat τσάντα (€20,99)σε ένα εκπληκτικό μωβ μοτίβο, κατασκευασμένη από οργανικό βαμβάκι και οικολογική γιούτα για να μεταφέρετε το στρώμα σας με στύλ και άνεση! Επιπλέον, περιέχει φαρδύ ρυθμιζόμενο λουράκι μεταφοράς και κρυμμένο φερμουάρ για εύκολες μετακινήσεις με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Διαθέτει εσωτερική και εξωτερική τσέπη και είναι κατάλληλη για στρώματα γιόγκα μέχρι 6 χιλιοστά πάχος.

+1 Αν πρέπει να πάρουμε μόνο ένα ακόμα αξεσουάρ για την πρακτική γιόγκα αυτό μάλλον θα είναι η ειδική πετσέτα γιόγκα. Γιατί χρειαζόμαστε μια τέτοια πετσέτα και όχι η πετσέτα του μπάνιου μας; Η ειδική πετσέτα γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την εφίδρωση όσο και για να υποστηρίξει την πρακτική μας τοποθετημένη πάνω στο στρώμα, ανάλογα με το είδος και την ένταση της γιόγκα, ενώ είναι φτιαγμένη απο ειδικά υδροαπορροφητικά υλικά και επιστρώσεις πρόσφυσης για την ειδική της χρήση.



Για παράδειγμα η LotusCraftsYogaTowel GRIP (€25) παρέχει εξαιρετική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πρακτικής γιόγκα, ιδανική για HotYoga και Ashtanga, χάρη στην ειδική αντιολισθητική επιφάνεια "WetGrip".

Οι πετσέτες γιόγκα διατίθενται επίσης σε φανταστικά σχέδια αγκαλιάζοντας το μοναδικό σας χώρο πάνω στο στρώμα σας. Όπως η MandukaYogitoes-Με τεχνολογία skidless (€36)ή η Manduka - eQua® Mat(€35.99) και οι φανταστικές πετσέτες hotyoga της YogaDesignLab(€12-42) με μοναδικά σχέδια και χρώματα.