Το lisari.net.gr είναι ένα νέο site στο οποίο διατίθενται δωρεάν λυσάρια των σχολικών βιβλίων, από το Δημοτικό έως το Λύκειο. Η σχολική πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της μέσα στο 2021 και μέχρι τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022, θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα λυσάρια. Πρόκειται για έναν ψηφιακό χώρο, τον οποίο μπορούν ήδη μπορούν να επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι χρήστες για την αναζήτηση εκπαιδευτικού υλικού πάνω στο γνωστικό αντικείμενο που τους αφορά. Οι λύσεις των βιβλίων παρουσιάζονται συνοπτικά, με τρόπο σύντομο και κατανοητό, δίνοντας έμφαση στις βασικές αρχές και στοιχεία του κεφαλαίου και επισημαίνοντας τα σημεία προσοχής.

Κατά την πλοήγησή στο lisari, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην ενότητα που τους ενδιαφέρει, να βρουν εύκολα τα σχολικά βιβλία, να ενημερωθούν για την διδακτέα και εξεταστέα ύλη και τους στόχους διδασκαλίας του εκάστοτε μαθήματος, καθώς και να βρουν τις απαντήσεις των ερωτήσεων των διδασκόντων βιβλίων.

Προτεραιότητα του lisari.net.gr αποτελεί η διαμόρφωση ενός ευχάριστου, φιλικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, προσιτού σε κάθε μαθητή και κάθε ενδιαφερόμενο που επιδιώκει τη βαθύτερη κατανόηση, εξάσκηση και εμπέδωση της ύλης. Στόχος της ιστοσελίδας είναι η υποστήριξη του διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού και η ενίσχυση του μαθησιακού έργου του μαθητή.

Λυσάρι Μαθηματικών Α' Γυμνασίου

Για την Α' Γυμνασίου μπορείτε να περιηγηθείτε στις λύσεις των Μαθηματικών και να βρείτε ανά παράγραφο τις απαντήσεις των δραστηριοτήτων για το σπίτι όπως επίσης και των επαναληπτικών ερωτήσεων Αυτοαξιολόγησης του σχολικού βιβλίου.

Λυσάρι Αρχαίων Α΄ Γυμνασίου

Στα Αρχαία της Α΄ Γυμνασίου ο μαθητής έρχεται σε μια πρώτη επαφή με το πνεύμα και τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων. Το σχολικό εγχειρίδιο αποτελείται από 18 ενότητες. Η συγγραφή των λύσεων έχει ολοκληρωθεί και είναι ήδη αναρτημένες.

Λυσάρι Φυσικής Α΄ Γυμνασίου

Στη Φυσική της Α΄ γυμνασίου, ο μαθητής μελετά τα φυσικά φαινόμενα και τεχνολογικές εφαρμογές και συστηματική μέτρηση και τιμές φυσικών μεγεθών, κάνοντας πειράματα και βγάζοντας συμπεράσματα. Στο lisari.net.gr θα βρείτε ήδη τις λύσεις στα πρώτα κεφάλαια των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε το Lisari στο facebook, στο twitter, στο Pinterest και στο Instagram