Οι μπρικέτες ξύλου έχουν έρθει στο προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια και ανήκουν στα καλύτερα είδη που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να ζεσταθεί στο σπίτι του με τον πλέον οικολογικό τρόπο.
Μπορείτε πλέον να τις προμηθευτείτε πολύ εύκολα με μία απλή παραγγελία από το Carbonbox και να χτίσετε μία καλύτερη σχέση με το περιβάλλον, φροντίζοντάς το, επωφελούμενοι από αυτό!
Οι μπρικέτες έχουν σαν πρώτη ύλη φυσικά υλικά, τα οποία θεωρούνται κατάλοιπα από διάφορες εργασίες που έχουν γίνει στον τομέα της γεωργίας. Τα υπολείμματα αυτά για να γίνουν μπρικέτα, περνούν από διάφορες φάσεις. Δηλαδή θρυμματίζονται ή αποξηραίνονται, ώστε στην συνέχεια να αποκτήσουν την τελική τους μορφή.
Η μπρικέτα σε σχέση με τα άλλα προϊόντα καύσης, έχει πολλά πλεονεκτήματα εκ των οποίων πολλά θα δείτε παρακάτω ώστε να επιλέξετε αν σας ταιριάζει.
Οικολογία
Η μπρικέτα είναι οικολογική, αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές ρύπων και τα σωματίδια βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Οι πολύ μικρές ποσότητες διοξειδίου, οι οποίες εκπέμπονται, δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για να δημιουργήσουν εκ νέου την βιομάζα. Αποτέλεσμα; Να μειώνεται το φαινόμενο της όξινης βροχής!
Ασφάλεια
Με τις μπρικέτες είναι ουσιαστικά αδύνατον να πάθει κάτι η καμινάδα ή να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ανάφλεξη, αφού στην σύνθεσή της δεν υπάρχουν ρητίνες, οι οποίες να μπορούν να κατακάτσουν στα τοιχώματα της καμινάδας.
Εύκολη αποθήκευση
Η μπρικέτα είναι ιδανική επιλογή όταν δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι. Οι συσκευασίες εκτός του ότι δεν λερώνουν, φυλάσσονται εύκολα χωρίς να πιάνουν χώρο, ακόμα και στο τζάκι. Λόγω της ελάχιστης υγρασίας τους μπορούν να τοποθετηθούν και στην αποθήκη, χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι μπρικέτες είναι η οικονομικότερη λύση για την καύση στο τζάκι.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για κάρβουνα & μπρικέτες από την CarbonBox.