Η νομική σύσταση της εταιρείας σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τα προσωπικά σας περιουσιακά στοιχεία, να οριοθετήσετε τις οφειλές και τις υποχρεώσεις σας και να κερδίσετε φοροαπαλλαγές. Όταν διενεργείτε τη σύσταση την εταιρεία σας, γίνεται μια νόμιμη επιχειρηματική δομή που είναι ξεχωριστή από τους ίδιους τους ιδρυτές της επιχείρησης.

 

Έτσι, η επιχείρησή σας αποκτά διαρκή και μόνιμη ύπαρξη και μπορεί να παραμείνει λειτουργική και κερδοφόρα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με τους αρχικούς της ιδιοκτήτες. Ωστόσο, η σύσταση της εταιρείας σας είναι μια τεράστια απόφαση και μπορεί να φανεί αρκετά περίπλοκη, ειδικά στα αρχικά της στάδια. Όμως μια κίνηση όπως η σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία από την Oikonomakis Law, εξασφαλίζει την νομική σας προστασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με σωστό προγραμματισμό και έρευνα εν τέλει, η εταιρεία σας θα ξεκινήσει την επιτυχημένη πορεία της.

 

Ακολουθούν 5 συμβουλές για την σωστή σύσταση της εταιρείας σας:

 

1. Πώς θα επωφεληθείτε από τη σύσταση της εταιρείας σας;

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σύστασής της, θα πρέπει να προσδιορίσετε πώς θα επωφεληθεί η εταιρεία σας από αυτήν την διαδικασία. Οι βασικές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν είναι: Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας; Και τι είδους εταιρεία θα δημιουργήσετε;

 

Η σύσταση της εταιρείας σας θα σας προσφέρει απεριόριστα οφέλη όπως κάποιες φοροαπαλλαγές και εξοικονόμηση χρημάτων. Όταν η εταιρεία σας δημιουργηθεί, θα μπορείτε να αφαιρέσετε περιθωριακά οφέλη, έξοδα επαγγελματικών ταξιδιών και φόρους κοινωνικής ασφάλισης από το σύστημά σας.

 

2. Σκεφτείτε την πιθανή ονομασία της εταιρείας

Κατά τη σύσταση της εταιρείας σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοναδικό όνομα που είναι εύκολο να θυμηθείτε και να το επικοινωνήσετε με τον υπόλοιπο κόσμο. Θυμηθείτε πως ένα υπέροχο όνομα ξεχωρίζει από το πλήθος. Δημιουργήστε μια λίστα με υποψήφια ονόματα και ετοιμαστείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση εταιρικής επωνυμίας σχετικά με τη διαθεσιμότητα των ονομάτων που έχετε επιλέξει.

 

3. Μίσθωση εταιρικού δικηγόρου

Είναι πάντα σκόπιμο να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε την ίδρυση της εταιρείας σας. Η απαιτούμενη γραφειοκρατία μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη και ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο μέλλον. Συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία ο οποίος θα σας κατευθύνει καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε την καλύτερη επιλογή οντότητας για την εταιρεία. Επίσης ο δικηγόρος πρέπει επίσης να είναι αμερόληπτος και δεν πρέπει να έχει κανένα μερίδιο στην εταιρεία σας.

 

4. Διορισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Κατά τη σύσταση της εταιρείας σας, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια ομάδα υπευθύνων λήψης αποφάσεων. Ένα διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να επιλέγεται από τους μετόχους. Τα ονόματα, τα στοιχεία επικοινωνίας και οι ρόλοι τους θα πρέπει να καθοριστούν πριν από την κατάθεση των εγγράφων ίδρυσης.

 

5. Οριστικοποίηση της εσωτερικής δομής

Αφού κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα και ιδρυθεί η εταιρεία σας, θα χρειαστεί να κάνετε σημαντικές διακρίσεις στην εσωτερική δομή της. Ξεχωρίστε τους μετόχους, τους διευθυντές και τους υπεύθυνους των διαφόρων δραστηριοτήτων σας. Δημιουργήστε ένα χώρο συμβουλίων και συναντήσεων. Το διοικητικό συμβούλιο σας μπορεί να συνεδριάζει και να εφαρμόζει το υπάρχον καταστατικό. Μπορούν επίσης να συγκροτήσουν τις οικονομικές δομές και να διορίσουν υπεύθυνους ειδικών τμημάτων. Επίσης πάντα θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι όλες σας οι συμφωνίες είναι τεκμηριωμένες για την αποφυγή νομικών επιπλοκών σε περίπτωση θανάτου οποιουδήποτε μετόχου.

 

Τέλος, θα πρέπει να επιλέξετε το χώρο που θα φιλοξενήσει την εταιρεία σας, είτε αυτός ο χώρος θα αποτελέσουν κάποια ενοικιαζόμενα γραφεία ή το δικό σας κτίριο στέγασης, όπου εκεί θα χρειαστείτε μια έκδοση οικοδομικής άδειας από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Στέφανο Βασδέκη, ο οποίος θα καταφέρει να δημιουργήσει το κατάλληλο οικοδόμημα για να στεγάσει όλες τις επιχειρηματικές σας ενέργειες, με τις πιο ποιοτικές αρχιτεκτονικές υπηρεσίες που μπορείτε να εντοπίσετε στην αγορά.