Οι στάσεις γιόγκα είναι περισσότερο από μια σωματική άσκηση. Ενώ δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν το επίπεδο ευλυγισίας και κινητικότητας, είναι και μια πνευματική άσκηση που οδηγεί στην μεγαλύτερη αυτογνωσία. Ως τέτοια απαιτεί την ανάλογη φροντίδα, τη γνώση-κατανόηση και την προσοχή μας.
1.    «Ακούμε» το σώμα μας και προσαρμόζουμε την άσκηση στα όριά του.
2.    Οι στάσεις γιόγκα είναι ένας συνδυασμός προσπάθειας και χαλάρωσης. Εκτελούνται με τρόπο που μας προσφέρει σταθερότητα και άνεση. Παρακολουθώντας την αναπνοή μας θα καταλαβαίνουμε αν καταβάλλουμε υπερβολική προσπάθεια ή αν απαντάμε ακριβώς στις ανάγκες του σώματος σε κάθε στιγμή.
3.    Δεν έχει σημασία πως «φαίνεται» μια στάση, αλλά πως την αισθανόμαστε. Μόνο τότε γίνεται αληθινή και μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το σώμα, αλλά και για τις νοητικές μας τάσεις
4.    Ακούγοντας τον εσωτερικό μας κόσμο καλλιεργούμε εσωτερική σιωπή, υπομονή καισυνεχή παρατήρηση του νου. Τότε αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε η αδιάκοπη ροή των σκέψεων, ο νοητικός θόρυβος ελαττώνεται και νιώθουμε μια ανακουφίζει η οποία ανοίγει δρόμους μεγαλύτερης ελευθερίας αλλά και βαθύτερης κατανόησης των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας.
5.    Καθώς το σώμα χαλαρώνει, και ο νους γίνεται πιο διαυγής, αρχίζουμε και ανακαλύπτουμε την πνευματική μας υπόσταση, την σύνδεση με όλα τα όντα, καθώς αναγνωρίζουμε την κοινή μας πηγή.
6.    Έτσι λοιπόν η πρακτική ασανα αρχίζει από τις συγκεκριμένες κινήσεις, άλλες απλές άλλες πιο σύνθετες, αλλά σταδιακά μας πηγαίνει σε μια βελτίωση της ποιότητας της ζωής όπου μπορούμε να δούμε τις σκέψεις μας από απόσταση, διαχειριζόμαστε καλύτερα το στρες και τα συναισθήματά μας, και όπου αναγνωρίζουμε της αληθηνή μας φύση η οποία είναι πάντα ελεύθερη και γεμάτη αγάπη.
7.    Η σωστή καθοδήγηση από έμπειρους και εξειδικευμένους δασκάλους είναι σημαντική για την εκτέλεση μιας στάσης γιόγκα. Σε ένα ειδικό κέντρο, όπως το Κέντρο Γιόγκα Αθηνών - Athens Yoga Center μπορεί κανείς να ακολουθήσει με ασφάλεια και τη μέγιστη επιβράβευση το ταξίδι της γιόγκα.