Τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊου, ανακοινώνουν αυτή την ώρα από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Η απόφαση της ΕΚΤ που δίνει δυνατότητα αγορά ελληνικών ομολόγων έχει αποκλιμακώσει κόστος ελληνικού δημοσίου με οτι θετικό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.
Στηρίζουμε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επεκτείνουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη. Επίσης θα είναι ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το κόστος ξεπερνά τα 2 δις.
Σήμερα θα δοθούν στην δημοσιότητα οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται. Η λίστα θα μεταβάλλεται.
Επίσης, θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου.
Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους. Δίνουμε την δυνατότητα η καταβολή του δώρου Πάσχα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις και συνέπειες.
Ήδη σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός το συνολικό πακέτο πλέον ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.
Στηρίζουμε άμεσα 1,4 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, επεκτείνοντας την ενίσχυση των 800 ευρώ.
Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους. Δίνουμε στους εργοδότες την καταβολή δώρου Πάσχα μεταγενέστερα.
Για όλους τους δανειολήπτες τρίμηνη αναστολή των δόσεων και χρεών τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης.
Για όλους τους δανειολήπτες που είναι στις επιχειρήσεις που πλήττονται θα λάβουν τρίμηνη αναστολή ή ευνοϊκότερες λύσεις στα χρέη τους. Και εμείς ζητήσαμε και εκείνοι ζήτησαν όσοι δεν έχουν πληγεί να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Θα σταματήσουν οι οχλήσεις στους δανειολήπτες από τις εισπρακτικές. Θα λάβουμε πιο δραστικά μέτρα αν επιμείνουν. Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα ενοχλείται.
Σήμερα η ΠΝΠ για τον μειωμένο ΦΠΑ σε αντισηπτικά, Ξεκινούν έλεγχοι και πρόστιμα σε όσους έχουν ανεβάσει παράλογα τις τιμές.
Υπάρχει επάρκεια προϊόντων, είπε ο υπουργός, αλλά χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι υπήρχαν ελλείψεις. Προφανώς, είπε ο υπουργός, δεν τηρείται η αναλογία των τριών προϊόντων.

(in.gr)