Για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα και τα εμβόλια, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε πως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Θεοκλής Ζαούτης επισήμανε, επίσης, ότι «ο εμβολιασμός είναι το “όπλο” που έχουμε απέναντι στην πανδημία», υπογραμμίζοντας ότι το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.
Για τα μέτρα προστασίας και την τήρησή τους
Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις μη τήρησης των μέτρων προστασίας, ο κ. Ζαούτης σχολίασε πως «δεν θα έπρεπε να κάνουμε τη συζήτηση για τα μέτρα» πλέον, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Σημείωσε πως όσο περισσότεροι νέοι νοσούν, θα δούμε αναλογικά σοβαρά κρούσματα με νοσηλείες και απώλεια ζωών.
Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν κάποιοι για την ασφάλεια του εμβολίου, υπογράμμισε πως «δεν είναι νέο το εμβόλιο. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι». «Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές», συμπλήρωσε.

(in.gr)