Για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, με την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο, διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής,
Είχε προηγηθεί, νωρίτερα σήμερα, η πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς, δηλαδή τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.
Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τέσσερις συνολικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια.
Αν η πρόταση της εισαγγελέως για τους τέσσερις πρώην βουλευτές με τα ελαφρυντικά γίνει δεκτή, η ποινική τους μεταχείριση θα είναι ευνοϊκότερη από τα λοιπά πολιτικά στελέχη και πάντως δεν θα έχουν κίνδυνο να πάνε φυλακή.
Σε ό,τι αφορά τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 8 ετών. Ποινές από 10 ως 7 πρότεινε για τους μετέχοντες στη βίαιη επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων, ενώ μικρότερες ποινές, από κάποιους μήνες ως και έξι χρόνια, πρότεινε για τις λοιπές εγκληματικές δράσεις της Χ.Α.

Iωάννα Μάνδρου (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)