Γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών ανοίγει από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στο σκεύασμα της AstraZeneca.
Σημείωσε δε ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.
Είπε δε ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται ως αργά την νύχτα, ενώ θα επεκταθεί χρονικά και τα Σαββατοκύριακα.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής αναφορικά με την εορταστική περίοδο, σημειώνοντας ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.
Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Ναών όπως και το προσκύνημα.
Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο περιορισμός κυκλοφορίας θα είναι από τις 22.00, ενώ την  ημέρα του Πάσχα στις 21.00. Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 2 οικογένειες με 9 άτομα, ενώ για εξωτερικούς χώρους έως 12 άτομα.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο «αριθμός των εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται», σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται την περαιτέρω παραμονή για άλλες 20 μέρες των ιδιωτών γιατρών.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ