Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία μαθητών, φοιτητών, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, για τη δέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. H αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μια προσαγωγή για τα επεισόδια.
Γύρω στις 13.00 ένταση υπήρξε στα Προπύλαια με νεαρούς να σπάνε μάρμαρα και να γίνεται χρήση χημικών. Νεαροί με βαριοπούλες έσπασαν πεζοδρόμια στην οδό Κοραή. Εκείνη την ώρα ομάδα ΜΑΤ έφτασε στην περιοχή και πέταξε δακρυγόνα και κρότου – λάμψης για να τους διαλύσει ενώ έγιναν κάποιες προσαγωγές. Η πορεία σταμάτησε στην οδό Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας με τα ΜΑΤ να έχουν κόψει την κινητοποίηση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί νέα πορεία, επίσης με αφετηρία τα Προπύλαια, ενώ λίγο μετά τις 8 μ.μ. θα αρχίσει η συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Τζαβέλλα, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος.
Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, με στόχο την αποτροπή των επεισοδίων που συμβαίνουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν θέσει ως προτεραιότητα την φύλαξη υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών, πρεσβειών, της ΓΑΔΑ, και των αστυνομικών τμημάτων -σημεία δηλαδή που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι επιθέσεων-, καθώς και την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων και της Νεάπολης που περικλείουν οι οδοί Σταδίου, Ιπποκράτους, Πατησίων και λ. Αλεξάνδρας.

(in.gr)